Δευτέρα 03.10.2022

Τιμή στον ήρωα των Παράκοιλων ανήμερα της θλιβερής επετείου της εισβολής στην Κύπρο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δεν ξεχνά τον ήρωα των Παρακοίλων Γεώργιο Ζερβομανώλη και ανήμερα της θλιβερής επετείου της εισβολής στην Κύπρο, κατέθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο που φυλάσσονται τα λείψανά του, στο νεκροταφείο της γενέτειράς του.

Ο Γεώργιος Ζερβομανώλης, υπήρξε στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης στην Κύπρο και ήταν αγνοούμενος επί 44 χρόνια όταν και πιστοποιήθηκε ο θάνατος του μόλις το 2017. Έκτοτε τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στα Παράκοιλα.

Το 1974, ήταν 21 ετών, παιδί οικογένειας ψαράδων Μικρασιατών και σκοτώθηκε αμυνόμενος κατά τη διαδικασία απαγκίστρωσης των υπερασπιστών του στρατοπέδου από το ύψωμα Α στα περίχωρα της Λευκωσίας, στις 16 Αυγούστου 1974. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετάφη από τους Τούρκους εισβολείς σε ομαδικό τάφο που βρέθηκε 1.200 μέτρα βόρεια του στρατοπέδου, δίπλα από ένα ρυάκι μαζί με άλλα 11 άτομα. Αυτός ο τάφος ανασκάφτηκε, ενώ 10 από τους 12 θαμμένους εκεί ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

«Η σκέψη μας σήμερα είναι πιο έντονη από ποτέ στους Κυπρίους αδελφούς μας και στον αδελφό μας προσφυγικό Δήμο της Κύπρο, Λευκονοίκου. Η κίνησή μου να επισκεφτώ το νεκροταφείο Παρακοίλων είναι η ελάχιστη τιμή στο παλικάρι από τα Παράκοιλα που έδωσε το αίμα του για την πατρίδα. Δεν ξεχνάμε ποτέ!», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ