Να θυμίσουμε, πως η παραγωγή του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε το μέσα στον Μάρτιο με πρωτοβουλία του Lemnos Philema, του γαστρονομικού θεσμού που εδώ και χρόνια προβάλλει με συνέπεια τα τοπικά προϊόντα και τους ανθρώπους πίσω από αυτά.
Το συνεργείο του περιοδικού βρέθηκε στο νησί και, με την παρουσία της Άνθειας Κώτση, κατέγραψε εικόνες, πρόσωπα, γεύσεις και αυθεντικές ιστορίες από τον κόσμο της λημνιακής παραγωγής και εστίασης.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το συνεργείο επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, όπως την Οικογένεια Ποριάζη, τη Λήμνου Θάλασσα, Αλευρί Λήμνου Σταματέρη, Αυγά Λήμνου, Τυροκομείο Χρυσάφη, Ένωση – Limnos Wines, Κτήμα Όλον, Μελίχρυσος, Οινοποιείο Γκαράλη, καθώς και τα εστιατόρια «Στης Μιχαλίτσας» και «Ο Μερακλής».