ΛΗΜΝΟΣ & ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - 13/12/2024 - 1:28 μμ
Τις τεχνικές μελέτες και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε σχολικών κτιρίων ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή
Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λήμνου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 11/12/2024 ενέκρινε ομόφωνα και παρέλαβε τις τεχνικές μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Ακολούθως αποφασίστηκε, επίσης ομόφωνα, η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης των αντίστοιχων πράξεων, στο πλαίσιο πρόσκλησης με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτηρίων με χαμηλή ενεργειακή κλάση, που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου».
Η υποβολή των προτάσεων από τη Δήμαρχο και τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες.
Οι προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης αφορούν στις ακόλουθες σχολικές μονάδες:
1.Γυμνάσιο Μύρινας
2.1 ο Νηπιαγωγείο Μύρινας «Παρισίδειο κτίριο» (Διατηρητέο)
3..Δημοτικό Σχολείο Ατσικής
- Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου
- Δημοτικό Σχολείο Μούδρου
Οι εν λόγω πράξεις περιλαμβάνουν παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα προαναφερόμενα σχολικά κτίρια, προκειμένου να αναβαθμιστούν σε ενεργειακή κατηγορία μεγαλύτερη ή ίση της Β, όπως απαιτείται από την πρόσκληση.
Ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες με τους προϋπολογισμούς των πράξεων:
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αφθώδης και 7 θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο
20.08.2026 - 1:11 μμ
Εκδήλωση του «Taste Lesvos» από τον Δήμο Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα
20.08.2026 - 11:37 πμ
Η Λήμνος στον ρυθμό του τρύγου | Στις 24 Αυγούστου αρχίζει η παραλαβή των σταφυλιών
19.08.2026 - 2:00 μμ


























