Παρασκευή 24.03.2023

Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Η απάντηση στο μήνυμα «στείλε μου όταν φτάσεις» δεν έφτασε ποτέ!

Το «πάγωμα» από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος.

Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!

Δε θα ξεχαστεί:

·         Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

·         Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.

·         Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού.

·         Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος.

Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές!

Δε θα περιμένουμε να γίνει κάποιο ατύχημα στα σαπιοκάραβα που μας πηγαινοφέρνουν στο νησί, ούτε στα λεωφορεία που «παστώνονται» καθημερινά οι φοιτητές! Εδώ και τώρα να μπουν σύγχρονα πλοία με φτηνό εισιτήριο και να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων!

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, κάθε νέο και νέα να δώσουν «τρόπο» στην οργή!

Κλείνουμε σχολεία και σχολές τις μέρες που θρηνούμε τους νεκρούς μας και συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Στη Μυτιλήνη:

·         Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 18:30, σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς

·         Στα σχολεία στέλνουμε μήνυμα με όλες τις μορφές, σχηματίζουμε συνθήματα με τις τσάντες μας, γράφουμε συνθήματα.

·         Στο Πανεπιστήμιο οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές.

·         Συμμετέχουμε στις αιμοδοσίες που οργανώνονται για τους τραυματίες.

Η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ