Κυριακή 25.02.2024

Το ΓΕΛ Μούδρου στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα | Τηλεδιάσκεψη με την πρωταθλήτρια της Παραολυμπιακής ιππασίας, Chiara Zenati

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας της Α΄ & B’ Λυκείου συνάντησαν διαδικτυακά την Γαλλίδα πρωταθλήτρια Παραολυμπιακής ιππασίας, Chiara Zenati.

Στην ανακοίνωση του το σχολείο αναφέρει:

Το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά! Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρίσι, ενόψει της διοργάνωσης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της τετραετίας, η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) διοργανώνουν από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, την 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της χώρας έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το πάθος τους για τον αθλητισμό και τις αξίες του με σπουδαίους αθλητές, Έλληνες και Γάλλους.

Οι μαθητές προετοίμασαν ερωτήσεις στα γαλλικά και τα ελληνικά προς την αθλήτρια και κατά την τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη στα γαλλικά και τα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομα βίντεο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να γνωρίσουν τα τέσσερα νέα αθλήματα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων και να ανακαλύψουν τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον Παραολυμπισμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας, μιας που, για πρώτη φορά, η Γαλλία θα υποδεχθεί φέτος και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν τη χαρά να «συναντήσουν» την πρωταθλήτρια Παραολυμπιακής ιππασίας της Γαλλίας με ευρωπαϊκές διακρίσεις, Chiara Zenati, η οποία μοιράστηκε μαζί τους γεγονότα από την πορεία της ζωής της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της αναπηρίας της αλλά και για την πίστη της στις δυνατότητές της και το πάθος της για την ιππασία.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την εξαιρετική εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας και την προσκεκλημένη αθλήτρια που αποτελεί πρότυπο για όλους μας, θυμίζοντάς μας πως στη ζωή πρέπει να θέτουμε στόχους και να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους υλοποιήσουμε. Υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, Ευαγγελία Τσάκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ