Παρασκευή 24.05.2024

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου, και τις επικείμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου, Σχολείου Πρεσβευτή του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για 7 συναπτά χρόνια, ενημερώθηκαν σήμερα για τη λειτουργία του Ευ-ρωκοινοβουλίου και για τον τρόπο διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και τη σημασία της συμμετοχής μας και της ενεργού πολιτειότητας.

Με βάση την ενημέρωση του σχολείου: «Οι μαθήτριες Χαβιά Ασπασία της Α΄Λυκείου και Μαυροφοράκη Γεωργία της Β΄Λυκείου παρουσίασαν στους μαθητές και των τριών τάξεων τις εξαιρετικές εργασίες τους για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου, τις επιτροπές και τις αρμοδιότητές του και τους ενημέρωσαν για τις πολιτικές ομάδες, για την αναλογία αντιπροσώπευσης ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε κράτους μέλους και τις εκλογικές. διαδικασίες. Οι εκπαιδευτικοί κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία και κ. Μπόσκου Πασχαλία εξήγησαν στους μαθητές την λειτουργία των θεσμών, τους παρέπεμψαν σε ιστοσελίδες έγκυρης ενημέρωσης για τα θέματα του Ευρωκοινοβουλίου και εξήγησαν πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες που δεν αποτελούν μόνο υποχρέωση, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας, το οποίο πρέπει να προασπιζόμαστε και να ασκούμε αδιαλείπτως. Οι μαθήτριες Ταρσή Ραφαηλία της Α΄Λυκείου και Λιγδαρά Ελευθερία της Β΄Λυκείου ενημέρωσαν την ομήγυρη για την πρόσφατη εμπειρία τους στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΚΝΕ) και τα όσα σημαντικά αποκόμισαν.

Καλωσορίζουμε τους νέους ψηφοφόρους στον ενδιαφέροντα πολιτικό χώρο, τον οποίο μπορούν να εξυγιάνουν και να ανανεώσουν με την ενεργό δράση τους και τους προτρέπουμε σε μια ενεργό πολιτική ζωή, μακριά από μικροκομματισμούς και παρωπιδισμούς, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, που πάντα έχει και ατομικές προεκτάσεις. Τους ευχόμαστε “Καλοί πολίτες”».

πηγή: limnos fm 100

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ