Δευτέρα 17.06.2024

Το νέο βιβλίο του Σταύρου Τραγάρα: «Λημνιά άμπελος- Οίνος ο Λημνιός»

Θυμάμαι πως όταν διάβαζα το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Συλλόγου Ατσικιωτών  Λήμνου, που θα ελάμβανε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών τον περασμένο Μάρτιο, με αντικείμενο το κρασί της  Λήμνου και με ομιλίες που από τους τίτλους μόνο αντιλαμβανόσουν τα ενδιαφέροντα που είχαν να σου πουν οι ομιλητές, σκεφτόμουν πόσο κρίμα ήταν που δεν θα μπορούσαμε να τις παρακολουθήσουμε από κοντά.

Αλλά δεν είχα σκεφτεί τον Σταύρο Τραγάρα. Που μάλλον έκανε την ίδια σκέψη, πιθανολογώ ότι άκουσε από τους ομιλητές καλλιεργητές και παραγωγούς και από όλους όσοι πήραν τον λόγο, ενδιαφέροντα πράγματα για τα οποία άξιζε να γράψει κανείς ένα βιβλίο. Και το έγραψε.

Όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση, καταγράφηκαν με κάθε λεπτομέρεια, ως και οι παρενθέσεις και οι διακοπές για αστεϊσμους, σε αυτό το βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν όσοι αγαπούν τη  Λήμνο και λατρεύουν το κρασί…ή το αντίθετο. 

Ο συγγραφέας, με αυτό το βιβλίο, κομίζει στοιχεία για το σπουδαίο προϊόν της  Λήμνου και για τη μακραίωνη ιστορία του που ταυτίζεται με αυτήν του νησιού.

Ας ελπίσουμε, πως κάποια στιγμή, κάποια από τις αρχές του τόπου θα αποφασίσει να αξιοποιήσει αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη του Σταύρου Τραγάρα. 

IMG 0833

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ