Κυριακή 24.09.2023

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών επισκέφτηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Έναν από τους τελευταίους «ανέγγιχτους» τόπους του Βορείου Αιγαίου, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών με την ατέλειωτη, καταγάλανη ακτογραμμή επισκέφθηκε ο Υπ. Περιφερειάρχης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού του «Νέα Δυναμική», χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Στο πολυθρύλητο «Σοκάκι» των Φούρνων, στην κεντρική πλατεία με την αρχαία σαρκοφάγο, στα στενάκια, στην παραλία των Φούρνων αλλά και στην ειδυλλιακή Χρυσομηλιά ο επικεφαλής της «Νέας Δυναμικής» ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και τους επισκέπτες, συνομίλησε με ανθρώπους κάθε ηλικίας, καταγράφοντας όλες τις καθημερινές τους ανάγκες, τις ελλείψεις σε δομές, οι οποίες δημιουργούν κομβικές προκλήσεις στην ανάπτυξη του τόπου και αποτελούν τις αιτίες που η νέα γενιά δεν παραμένει στους στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα μας Φούρνους Κορσεών. Παράλληλα συζήτησαν και τις επιλογές που θα οδηγήσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε ένα καλύτερο μέλλον.

Επισκέφτηκε τη Θύμαινα, τη μαγευτική αυτή ακρογωνιά του Αιγαίου που έχει άμεση ανάγκη από δομές υγείας και κοινωνικής στήριξης.

Εκτός από τις επαφές με τον κόσμο των νησιών, πραγματοποίησε εποικοδομητικές ενημερωτικές συζητήσεις με εκπροσώπους των αρχών του τόπου, καθώς και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης. Οι συζητήσεις αυτές ανέδειξαν για μία φορά ακόμη τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.

Ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε «Κάθε ταξίδι σε αυτά τα νησιά, μου δίνει δύναμη και έμπνευση για να εργάζομαι σκληρά, ώστε όλοι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Ιδιαίτερα για τα τέσσερα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο, σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο που θα συνενώσει αυτά τα νησιά και θα υπάγεται κατευθείαν στην Περιφέρεια, με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα και προσοχή στους τόπους αυτούς, με κυρίαρχη επιθυμία οι κάτοικοι και τα νέα παιδιά να μένουν εκεί».

Κατά την επιστροφή του στη Σάμο ο κ. Στεφανής και υποψήφιοι του Συνδυασμού παραβρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ερανικής Επιτροπής του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ