Πέμπτη 30.06.2022

Το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ για τον «κακό Μητσοτάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις ίδιες χιλιοειπωμένες και χιλιοδοκιμασμένες αντιπολιτευτικές τακτικές. Καθώς έχει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων, επιχειρεί να πολώσει το πολιτικό σκηνικό.

 

ΜΕ αφορμή την ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επανέφεραν στην ατζέντα το ψευδοαφήγημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στο στόχαστρο τους νέους.

ΣΤΗΝ Κουμουνδούρου στηρίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, τους μπαχαλάκηδες που γκρεμίζουν την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ και ζητούν στην ουσία να «επαναλειτουργήσει» μια κατάληψη που κράτησε 34 ολόκληρα χρόνια.

ΤΑ ίδια έλεγαν και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Πως ο Μητσοτάκης κάνει lockdown για να μη διασκεδάζουν οι νέοι στις πλατείες και στα μπαρ. Πως βάζει ωράριο για να μην ξενυχτάνε. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση «στοχοποιεί τους νέους».

ΒΕΒΑΙΑ, οι πολίτες γελούσαν με όσα άκουγαν. Γι’ αυτό και μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας, lockdown και πρωτοφανών καταστάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μισή μονάδα στις δημοσκοπήσεις

ΕΛΑ, όμως, που ο Μητσοτάκης στοχοποιεί και τώρα τη νεολαία. Γιατί δεν αφήνει τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις σε όποιον πανεπιστημιακό χώρο γουστάρουν; Γιατί, δεν τα αφήνει να σπάνε και να καίνε το ΑΠΘ; Ελα ντε, η Ν.Δ. έχει μίσος για τους νέους.

ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης έχει μίσος για όλους. Θέλει να μην μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς, τις υποχρεώσεις και τα δάνειά τους. Θέλει να βλέπει να κλείνουν επιχειρήσεις. Θέλει να καταστρέφει με τσιμέντο την Ακρόπολη. Θέλει να μολύνει το περιβάλλον. Θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα.

ΟΛΑ αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και απευθύνονται στον στενό κομματικό πυρήνα. Αλλά είναι αρκετά πιθανό ούτε εκεί μέσα να τα πιστεύουν, ακόμα κι αν τα κραυγάζουν.

ΠΑΝΤΩΣ, πιο έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες τα αγνοούν όλα αυτά.

ΜΠΟΡΕΙ τα ίδια επιχειρήματα να «έπιασαν» το 2012 και το 2015, αλλά τώρα υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Οι πολίτες βίωσαν την παταγώδη αποτυχία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του έκαναν τα ακριβώς αντίθετα από όσα υπόσχονταν. Γι’ αυτό πλέον το παραμύθι με τον «κακό Μητσοτάκη» προκαλεί γέλια αντί για νέα γενιά… αγανακτισμένων.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :
https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ