Τετάρτη 27.10.2021

Το ποντάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα «αντί-»

Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε «αντί-» που βλέπει ως ευκαιρία. Ετσι, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το ποιοτικό εύρημα της δημοσκόπησης της Alco, άλλο τόσο αναμενόμενο ήταν.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΤΟ γκάλοπ ανέλυσε την κομματική προτίμηση των αντιεμβολιαστών. Θρίαμβος για τον ΣΥΡΙΖΑ με 22%, δεύτερη θέση για την Ελληνική Λύση με 12%, ενώ ακολουθούν με χαμηλές επιδόσεις η Ν.Δ. με 7%, το ΚΚΕ με 4% και το ΚΙΝ.ΑΛ. με 2%.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο Πολάκης έκανε καλή δουλειά. Εκανε τη «βρόμικη δουλειά» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί επίσημα να καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά παράλληλα δεν απέφυγε τον πειρασμό να ψαρέψει στα θολά νερά των αρνητών της πανδημίας.

ΤΟ διαπιστώνει κανείς και με άλλους τρόπους. Ο κ. Τσίπρας δείχνει να το κάνει σαν «υποχρέωση» όταν λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ έριξε μια μπηχτή για τη μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι προσφέρουν ανοσία 65% έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα».

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε πορείες κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τους υγειονομικούς.

ΑΥΤΗ τη «ναι μεν, αλλά» στάση έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Κατήγγειλε τα lockdowns, κατήγγειλε και τα ανοίγματα, στήριξε τις διαδηλώσεις τον Φεβρουάριο, ζητούσε περισσότερα τεστ, αυξήθηκαν τα τεστ, φώναζε για τα κρούσματα. Πάντα στεκόταν απέναντι σε όλα.

ΤΟ γκάλοπ, όμως, είναι θλιβερό για ένα κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν γίνεται να στοχεύεις στη διακυβέρνηση της χώρας και να ποντάρεις σε αρνητές της πραγματικότητας.

ΠΟΣΟ ακόμα πιστεύουν ότι μπορεί να αποδώσει η στρατηγική του «αντί-»; Με αυτή εκτοξεύθηκαν από το 4% στο 36% και κυβέρνησαν τεσσεράμισι χρόνια. Ακόμα και όταν είχαν την εξουσία προσπαθούσαν με κάθε ευκαιρία να εκμεταλλευθούν τα «αντί-» κινήματα για κάθε τι.

ΤΑ ίδια και τώρα. Πιθανότατα τα ίδια θα κάνουν και αύριο, όταν τελειώσουμε με την πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Προφανώς και πρόκειται για θέμα νοοτροπίας, ίσως να είναι πια τόσο βαθιά στο DNA αυτό το «αντί-».

ΨΑΧΝΟΥΝ ευκαιρία να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε κατάσταση μη κανονικότητας. Μόνο που πλέον έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα.

 

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://eleftherostypos.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ