ΑΠΟΨΕΙΣ - 04/05/2023 - 3:00 μμ
Τώρα η αριστεία έπαψε να είναι ρετσινιά!

Δεν πέρασαν τόσα πολλά χρόνια ώστε να ξεχάσουμε πως γι’ αυτούς η αριστεία ήταν ρετσινιά. Και ακόμη λιγότερα πέρασαν από τότε που ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Τσίπρα, δανειζόταν τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου για το τι… έκαναν οι 16ρηδες στα λύκεια. Απλώς αντικατέστησε τα λύκεια με το Χάρβαρντ, γιατί εκεί φοίτησε ο Μητσοτάκης.
Η καταδίκη της «αριστείας» ήταν ιδεολογικό πρόταγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται ότι αντανακλούσε, επικύρωνε και διαιώνιζε την ταξική συγκρότηση της κοινωνίας, την οποία ως αριστεροί αντιμάχονταν. Στα καλά σχολεία φοιτούν τα βλαστάρια των προνομιούχων τάξεων, και αποκτούν τα κατάλληλα προσόντα προκειμένου να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην οικονομία, τους διεθνείς οργανισμούς, την κρατική διοίκηση και την πολιτική ιεραρχία.
Εν ολίγοις προετοιμάζουν την άρχουσα τάξη της επόμενης ημέρας σε οικονομικό, κοινωνικό, κρατικό και – στην εποχή μας – σε πλανητικό επίπεδο, ελέω παγκοσμιοποίησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεταναστευτικό: Mια συζήτηση που πρέπει να γίνει
07.06.2023 - 4:00 μμ
Γιατί Τσίπρας και Ανδρουλάκης… επενδύουν ακόμη στον φόβο
07.06.2023 - 2:00 μμ
Τα ποσοστά που θα κρίνουν το μέλλον του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ
07.06.2023 - 11:30 πμ