Σάββατο 25.09.2021

Τροποποιήσεις στα νέα μέτρα για τον πολιτισμό: Χωρίς test και πιστοποιητικά σε συναυλίες, θερινά σινεμά και ανοιχτά θέατρα

Τροποποιήσεις των υγειονομικών μέτρων που αφορούν στον  πολιτισμό και τους χώρους ψυχαγωγίας  αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Η πρώτη τροποποίηση σχετίζεται  με τις προϋποθέσεις εισόδου στους ανοιχτούς χώρους θεάματος και ακροάματος (συναυλίες, ανοιχτά θέατρα, θερινά σινεμά) στους οποίους, σε αντίθεση με ότι προβλεπόταν στη νέα σχετική ΚΥΑ, δεν θα απατείται αρνητικό self test  που έχει γίνει εντός του τελευταίου 48ώρου ή  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Συνεχίζουν, ωστόσο, να είναι απαραίτητα οι μάσκες, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλεία και όλα όσα προβλέπονταν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα νέα μέτρα προκάλεσαν αναστάτωση στις προγραμματισμένες μέχρι και τον Οκτώβριο εκδηλώσεις στους ανοιχτούς χώρους με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ακυρώσεις.

Όλο αυτό, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μέτρα τηρήθηκαν ευλαβικά στους χώρους αυτούς και δεν παρατηρήθηκε διασπορά της πανδημίας, οδήγησε στην απόφαση να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Παράλληλα, θα τροποποηθεί και το κομμάτι εκείνο της ΚΥΑ που αφορά  στην άμεση τοποθέτηση φίλτρων HEPA στους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Σε πρώτη φάση, η υποχρέωση μεατρέπεται σε σύσταση προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στο μέτρο.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ