Τρίτη 03.10.2023

Τρυγητός: Τροποποίηση στην παραλαβή σταφυλιών Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Ημερομηνία και για το καλαμπάκι

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του για αλλαγή στο πρόγραμμα τρυγητού των ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Τελική ημερομηνία παραλαβής ορίζεται πλέον η Κυριακή17 Σεπτεμβρίου (αντί της Δευτέρας 18/09 που ίσχυε αρχικά).

Όσον αφορά το φετινό τρυγητό των ερυθρών σταφυλιών ποικιλίας Λημνιό θα ισχύσουν  τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία παραλαβής των ΕΡΥΘΡΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ) ορίστηκε η Δευτέρα18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. Η ημέρα παραλαβής αυτών θα είναι μία (1). Η παραλαβή των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο. Τονίζεται πως αυτή τη μέρα θα παραλαμβάνονται ΜΟΝΟ σταφύλια της ποικιλίας ΛΗΜΝΙΟ και καμίας άλλης ποικιλίας ερυθρά σταφύλια.

Η παραλαβή των ερυθρών σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07.00  το πρωίμε στόχο να ολοκληρωθεί η παραλαβή τους μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση.Όσοι παραγωγοί δεν είναι μέλη του Α.Σ. Λήμνου αλλά ενδιαφέρονται για την παράδοση σταφυλιών παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τα γραφεία του Α.Σ Λήμνου προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρυγητού, θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση, την έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο και τη μπωμομέτρηση καθώς και συνεργείο εργατών  που θα  εκφορτώνουν τα οχήματα.      

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ