Κυριακή 19.05.2024

Βραυρώνα: Ξέραμε ότι ήταν έγκυος αλλά δεν πήγαμε σε γιατρό, υποστήριξε ο 23χρονος

Προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη έλαβε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε το νεογνό σε κάδο απορριμμάτων, στη Βραυρώνα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην συμπληρωματική του κατάθεση στην αστυνομία ο 23χρονος ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι μήνες για δουλειά όπου και γνώρισε την σύντροφό του με την οποία συνήψαν ερωτική σχέση. Η 24χρονη σύντροφός του και μητέρα του νεογνού, δουλεύει τον τελευταίο μήνα σε ξενοδοχείο στην Βραυρώνα ως καμαριέρα και έμενε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με άλλες τρεις γυναίκες.

Πριν από δυο ημέρες άρχισε και εκείνος να εργάζεται και έμενε σε διαφορετικό δωμάτιο μαζί με άλλους τρεις άνδρες. Όπως ανέφερε στην αστυνομία γνώριζε για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του και μάλιστα μετά τον τοκετό είχαν σκοπό να παντρευτούν. Για την εγκυμοσύνη δεν το γνώριζε κανείς άλλος όπως είπε ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχαν πάει σε γιατρό γιατί η κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και ενώ δούλευε στην κουζίνα ως βοηθός μάγειρα τον ειδοποίησαν ομοεθνείς του ότι η σύντροφός του είναι κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και ότι κάτι συμβαίνει. Τότε ανέβηκε στο δωμάτιο και αφού χτυπούσε και φώναζε άνοιξαν με τη βία την πόρτα μαζί με άλλους ομοεθνείς του επίσης εργαζόμενους στο ξενοδοχείο και μπήκαν μέσα. Εκεί βρήκε την σύντροφό του «όρθια με έντονη κολπική αιμορραγία ενώ αίματα υπήρχαν στο χώρο του μπάνιου». Το ζευγάρι ζήτησε από τους ομοεθνείς τους να τους αφήσουν μόνους τους στο δωμάτιο ενώ κάλεσαν ταξί για να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο. Όπως είπε στους αστυνομικούς από τις 8 Μαϊου η σύντροφός του παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιακή χώρα και όταν μεταφέρθηκε το απόγευμα της 9ης Μαϊου στο νοσοκομείο είχε αιμορραγία.

Στον 23χρονο και την 24χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού. Οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή του αποτελέσματος της ιατροδικαστικής έκθεσης, από το οποίο και θα εξαρτηθεί η πορεία της ανάκρισης και το εάν το κατηγορητήριο θα παραμείνει το ίδιο.
πηγή: protothema

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ