Κυριακή 21.07.2024

WSJ: Πιθανή συνεργασία της Meta με την Apple στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, συζήτησε την ενσωμάτωση του μοντέλου της δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (GenAI) στο σύστημα Tεχνητής Νοημοσύνης της Apple που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τα iPhones, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή.

Η νεοσύστατη startup AI Anthropic έχει συζητήσει με την Apple για να φέρει τη δική Δημιουργκή ΤΝ της στο Apple Intelligence, ανέφερε η Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι συζητήσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί και πιθανόν να μην επέλθει συμφωνία, ανέφερε η Journal, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με την Apple θα βοηθούσαν τις εταιρείες AI να αποκτήσουν ευρύτερη διανομή των προϊόντων τους.

Το μέγεθος του πιθανού αυτού απροσδόκητου κέρδους δεν είναι σαφές, αλλά οι συνομιλίες αφορούν εταιρείες AI που πωλούν premium συνδρομές στις υπηρεσίες τους μέσω της Apple Intelligence, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η νεοσύστατη εταιρεία αναζήτησης AI Perplexity βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Apple για την εισαγωγή της τεχνολογίας της GenAI στο Apple Intelligence, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική AI αυτόν τον μήνα, λέγοντας ότι θα ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία Apple Intelligence σε όλη την γκάμα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri, και θα φέρει το υποστηριζόμενο από τη Microsoft OpenAI chatbot ChatGPT στις συσκευές της.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ