Δευτέρα 17.06.2024

«Ξεδόντιασαν» δυο κυκλώματα μαστροπών σε Καλαμάτα και Τρίπολη

Οι «εγκέφαλοι» εξωθούσαν στην πορνεία πλήθος γυναίκες και «ξέπλεναν» μέσω νομίμων καταστημάτων τα «μαύρα» έσοδα που τους απέφεραν

Με “βιτρίνα” νόμιμα καταστήματα σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας, δρούσαν τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο δυο κυκλώματα μαστροπείας, οι “εγκέφαλοι” των οποίων εξωθούσαν στην πορνεία πλήθος γυναίκες και ξέπλεναν μέσω των καταστημάτων τα “μαύρα” έσοδα που τους απέφεραν, τα οποία ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, που είχαν κοινούς αρχηγούς, εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας που είχαν εξακριβώσει την δράση των μελών τους και αξιοποίησαν το υλικό από τις παρακολουθήσεις και τα ευρήματα που συνέλεξαν. Το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε ταυτόχρονα σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, συνελήφθησαν οι πέντε μαστροποί.

kal_mas

 

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Καλαμάτα, όπου διατηρούσαν κατάστημα τρεις Έλληνες ηλικίας 46, 52 και 63 χρόνων με συνεργό έναν 40χρονο αλλοδαπό. Ο 46χρονος και ο 40χρονος αλλοδαπός είχαν στήσει και το δεύτερο δίκτυο πορνείας στην Τρίπολη, πάλι χρησιμοποιώντας ως “βιτρίνα” το κατάστημα ενός 54χρονου Έλληνα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν στα σπίτια των δραστών και στα δυο καταστήματα, κατασχέθηκαν 84.700 ευρώ, 130 μάρκες καζίνο, κάρτες μιας εταιρείας μεταφοράς χρημάτων και μιας ξένης τράπεζας, πλήθος προφυλακτικά, αλλά και δεκάδες αποδείξεις συναλλαγών και ιδιόχειρες σημειώσεις που εξετάζονται προσεκτικά για να αποκαλύψουν το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα για κερδοσκοπία κατ’ εξακολούθηση, προαγωγή στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ