Παρασκευή 21.06.2024

Ξεκινάει το πρόγραμμα Άθληση για Όλους από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστή η έναρξη Προγραμμάτων Άθλησης Για Όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα που θα βρείτε στη φόρμα συμπλήρωσης https://forms.gle/yjYC4me3monYaVa8A με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Τα προγράμματα:

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΕΦΑΑ & ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΣΤΑΔΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ)
  • ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ)
  • ΠΙΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΝΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ(ΚΑΛΛΟΝΗ)
  • ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΛΠ) (ΣΤΑΔΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ)
  • ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.με.Α)

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν πιλοτικά μέχρι τις 31 Ιουλίου και με έναρξη ξανά τον Οκτώβριο 2024.

Απαραίτητη για την εφαρμογή των προγραμμάτων είναι η συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού αθλούμενων (15 άτομα) ανά τμήμα. θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώρες και μέρες, παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το γραφείο Αθλητισμού στο: 2253030005 ή στο mail sportswlesvos@gmail.com

Σημείωση: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί θα υπάρχει καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής για την καθοδήγηση ή παροχής ασκησιολογίου για τους Δημότες που προσέρχονται για Ελεύθερη Άθληση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.