ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - 27/10/2025 - 1:40 μμ
Ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση του πάρκου «Βασιλειάδη» – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τρίτη
Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου, θα προετοιμαστεί η έναρξη των εργασιών της ανάπλασης της περιοχής του πάρκου «Βασιλειάδη» της Καλλονής. Ως εκ τούτου, ενημερώνονται οι καταστηματάρχες ότι από το απόγευμα της Τρίτης, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους παραπλεύρως του πάρκου στην Καλλονή και ζητείται εκ των προτέρων η κατανόησή τους.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έργο με τίτλο «Κατασκευή ισόπεδου κόμβου και πεζοδρόμηση οδού για την αστική ανάπλαση παραπλεύρως του Πάρκου Βασιλειάδη Καλλονής», με συνολικό προϋπολογισμό 279.285 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους του Δήμου.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες που θα αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία και την όψη του κέντρου της πόλης της Καλλονής, αφού η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση/μετατροπή του δρόμου που ενώνει το κέντρο της πόλης με το μονόδρομο προς την έξοδο προς Μόλυβο (παραπλεύρως του πάρκου Βασιλειάδη) σε πεζόδρομο καθώς και στη διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου στη βόρεια είσοδο της πόλης (έξω από το δημοτικό σχολείο της Καλλονής), για την ασφαλή πρόσβαση των πεζών.
Παρεμβάσεις προβλέπονται βάσει της μελέτης του έργου και στο πάρκο Βασιλειάδη με περιμετρικές φυτεύσεις, εγκατάσταση χωμάτινου δαπέδου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και παγκάκια, Η/Μ εγκαταστάσεις, νέο φωτισμό αντίστοιχο με εκείνον που έχει εγκατασταθεί στο έργο της πλακόστρωσης της οδού Μητροπόλεως και ανακατασκευές σε κατεστραμμένες σημερινές υποδομές του πάρκου.
Array

























