Τετάρτη 29.11.2023

Προκόπης Τζιμής”Θεωρώ αδιαπραγμάτευτο χρέος μου ως νέος άνθρωπος να συμβάλω στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών, που θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε μια νέα εποχή “

Σήμερα τελευταία ημέρα παρουσίασης των υποψηφιών μας και εμείς αναδημοσιεύουμε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι!

Καλή τους επιτυχία!

 

Έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στο lesvos pen , τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με επικεφαλής τον Πανάγο Κουφέλο, Προκόπη Τζιμή.

Ο Προκόπης είναι δικηγόρος στην πόλη της Μυτιλήνης και διακρίνεται για τη μαχητικότητα και την οργάνωσή του.

Ανέλαβε Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου, μία δύσκολη περίοδο για την παράταξη, όμως με τη μεθοδικότητά του έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα οργανωτικά και λειτουργικά για τη ΝΔ στις εκλογές του 2023

 

Αγαπητέ κύριε Τζιμή ,

  1. Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές πλάι στον Πανάγο Κουφέλο. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτο χρέος μου ως νέος άνθρωπος να συμβάλω στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών, που θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε μια νέα εποχή, με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στους συνδημότες μας.

Για το λόγο αυτό η συμπόρευσή μου με τον Πανάγο Κουφέλο, έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικό με βαθιά θέληση να αλλάξει την ταυτότητα της περιοχής, ήταν αυτονόητη.

  1. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε πρώτο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

ο Δήμος, ως «κρατικός μηχανισμός», είναι συνυφασμένος με την καθημερινότητά μας και είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της ζωής μας, για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και για τη μέριμνα και φροντίδα αυτών που έχουν ανάγκη.  Τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου αφορούν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Και γιατί όχι ακόμα και στην προσέλκυση επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα προσφέρουν νέες υπηρεσίες ή προϊόντα. Σ’ αυτήν τη φάση της ζωής μου η έγνοια μου για την πόλη μπορεί να εκφραστεί από τη θέση του απλού δημοτικού συμβούλου.

 

  1. Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν Πανάγο Κουφέλο ;

Αποφάσισα να ενταχθώ στο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Πανάγου Κουφέλου, με τον οποίο έχουμε μία κοινή ιδεολογική αφετηρία ως επιστέγασμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης την οποία τρέφω προς το πρόσωπό του, μετά από μία πολυετή συνεργασία και συναδελφική πορεία μας. Το κοινό μας όραμα για το Δήμο Μυτιλήνης και η επιθυμία μας για προσφορά στα κοινά είναι η πυξίδα με την οποία θα πορευτούμε, ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον με προοπτική για κάθε συμπολίτη μας, ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες με έργα υποδομής και καλύτερες υπηρεσίες ποιότητας προς τον πολίτη.

Οφείλω να πω ότι ο Πανάγος Κουφέλος έχει συνθέσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό και έχει δημιουργήσει ένα όμορφο μωσαϊκό ανθρώπων. Έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς νέους που δεν είχαν ασχοληθεί πιο πριν με τα κοινά αλλά και αρκετούς από τους παλιότερους και πιο έμπειρους.

  1. Προκόπης Τζιμής: Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης του Δήμου Μυτιλήνης;

 

O Δήμος μας έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να οδηγηθεί με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και με σιγουριά, σε μια 5ετία ανάπτυξης και προόδου στη βάση της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών, της συμμετοχικότητας και της εκτεταμένης διαβούλευσης στη λήψη των τοπικών αποφάσεων μακριά από πρακτικές εύκολου εντυπωσιασμού και lifestyle. Για το λόγο αυτό, ως αυτοδιοικητική ομάδα  σχεδιάσαμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την κοινωνική πολιτική, για τη νέα γενιά, για την απασχόληση και για την ανάπτυξη.

Ως άτομο, λοιπόν, που θέτω τον εαυτό μου στη δημοκρατική αυτή  διαδικασία, με τις προσλαμβάνουσες και τα βιώματά μου για να κριθώ από τους συνδημότες μου ως υποψήφιος αιρετός της αυτοδιοίκησης, πιστεύω ακράδαντα ότι πρόσφορα  στην πόλη μου, που γεννήθηκα, εργάζομαι και διαβιώ με την οικογένεια μου, αποτελεί για μένα  φάρο και οδηγό στην καθημερινή μου προσπάθεια, με γνώμονα την ευημερία των συμπολιτών μου

  1. Ξεκινήσατε από μικρός στην ΟΝΝΕΔ, συνεχίσατε ως επικεφαλής στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και φθάσατε σήμερα να είστε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο που μεγαλώσατε . Έχετε μετανιώσει για αυτό το ταξίδι;

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα ταξίδι με πολλά εμπόδια, ένας αγώνας δρόμου μέσα στα χρόνια και όπως έγραφε μία παλιά αφίσα της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ «το ταξίδι συνεχίζεται». Δεν έχω μετανιώσει ούτε για το ταξίδι ούτε για τις δυσκολίες στην πορεία των ετών, διότι, το πράττω με την καρδιά μου, πάντα, με αγάπη και ρομαντισμό.

Και είναι αλήθεια, ότι μαζί με πολλούς καλούς φίλους στην πορεία των ετών χτίσαμε μέσα από τα βιώματά μας μια συναντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά κυρίως για την συμπεριφορά μας προς τους συμπολίτες μας με   σκληρή δουλειά, με προσφορά, σεβασμό και πάνω από όλα ενότητα.

 

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο  Προκόπης Τζιμής του Ευστρατίου, γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (LLM) καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ-EXECUTIVE MBA». Εργάζεται ως Δικηγόρος στην πόλη μας, διατηρώντας το δικό του γραφείο. Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Γουδή Χρ. Ουρανία και έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Η ενασχόλησή του με την πολιτική άρχισε από τα φοιτητικά του χρόνια. Εκλεγόταν σταθερά ως μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης». Διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής,  μέλος του Κ.Σ. της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ,  πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου και σήμερα είναι πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στο νομό Λέσβου.

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Προκόπη Τζιμή και στα social

 https://www.facebook.com/jimisprokopis 

 https://www.instagram.com/prokopis_tzimis/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ