Τετάρτη 27.09.2023

5η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο

Η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου, ο Δήμος Μυτιλήνης, το Αναγνωστήριο Αγιάσου και η Visit Agiasos συνδιοργανώνουν την 5η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Από τις 11 το πρωί οι ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν τα κεράσια τους, καθώς και τα εποχικά τοπικά προϊόντα τους.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις στο χώρο της Visit Agiasos (Δημοτικό Πάρκο).
Η σχολή Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών του ΟΑΕΔ θα προσφέρει μοναδικά και ευφάνταστα γλυκίσματα από κεράσι, που θα έχουν παρασκευάσει οι μαθητές της σχολής αφιλοκερδώς με κεράσια που τους έχει προμηθεύσει η κοινότητα.
Θα πραγματοποιηθεί live εργαστήριο δημιουργίας μαξιλαριών από το κουκούτσι των κερασιών. Γνωρίζετε ότι τα κουκούτσια των κερασιών δεν τα πετάμε; Πώς συνδυάζουμε τα κουκούτσια με τα αγιασώτικα υφαντά; Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε δεν έχετε παρά να έρθετε και να ανακαλύψετε πολλές ακόμη πληροφορίες που θα σας εκπλήξουν!
Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε την Έκθεση Φωτογραφικών Πινάκων του Κερασιού της Κοινότητας Αγιάσου (που χρηματοδοτήθηκαν από την Κ.Π. Leader μέσω της ΕΤΑΛ) και να φωτογραφηθείτε στο επισκέψιμο αγρόκτημα με κερασιές στο Φολίδι.
Για τους μικρούς μας φίλους θα γίνουν διασκεδαστικά μαθήματα Zumba, αφηγηματικό παραμύθι, καθώς και face painting για πολλά μικρά κερασάκια στα παιδικά μαγουλάκια.
Θα ακολουθήσει μουσικό γλέντι στην πλατεία του χωριού που θα πλαισιωθεί από το Χορευτικό Τμήμα του Αναγνωστηρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ