ΛΕΣΒΟΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - 15/01/2021 - 8:20 μμ
Θωράκιση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από τις φυσικές καταστροφές!
Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με δικαιούχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το έργο της Προμήθειας εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό 2.997.500€.
Η έργο αφορά την προμήθεια τόσο μηχανολογικού εξοπλισμού όσο και ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Το σύνολο των υπό προμήθεια συστημάτων, θα μπορούν να διασυνδέονται τόσο με τα υφιστάμενα συστήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και με τα συστήματα που διαθέτουν άλλοι φορείς όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, ρόλος των οποίων είναι η καταστολή και η αντιμετώπιση συμβάντων σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο.
Μιλώντας σχετικά ο Περιφερειάρχης σημείωσε:
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη η υπαγωγή μας στο πρόγραμμα αυτό, καθώς θα στηριχθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και κατ’ επέκταση οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς, στις δράσεις εκείνες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και στην μείωση των οικονομικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Παράλληλα θα ενισχυθεί ο κρίσιμος ρόλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας, ρόλος ιδιαίτερα σημαντικός ως προς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».
πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.pvaigaiou.gov.gr/
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποια φαρμακεία εφημερεύουν από 20/4 έως 26/4/2026
19.04.2026 - 10:32 πμ
Εντυπωσιακές «Χαλκόκοτες» στον Υγρότοπο Καλλονής
19.04.2026 - 10:00 πμ
Στη Λέσβο πέρασε τις πασχαλινές διακοπές του ο Γιώργος Λάνθιμος
18.04.2026 - 5:00 μμ

























