Δευτέρα 05.06.2023

Α. Δρυμιώτης: «Στο Θεό» η παράσταση νίκης για τη Νέα Δημοκρατία

Δεν βλέπει σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι παρά το δυστύχημα στα Τέμπη και παρά την κυβερνητική φθορά η παράσταση νίκης για τη Νέα Δημοκρατία «είναι στο Θεό».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πολιτικός αναλυτής ο οποίος αναλύει αποτελέσματα από το 1981, είπε σε αυτές τις εκλογές θα ξέρουμε στις 21.00 και τα ποσοστά και τις έδρες, καθώς όπως είπε, έχει γίνει τεράστια πρόοδος και θα εφοδιαστούν όλα τα εκλογικά τμήματα με τάμπλετ.

Εξηγώντας ότι η παράσταση νίκης, στις δημοσκοπήσεις, είναι ένα ποιοτικό στοιχείο το οποίο δεν έχει ποτέ διαψευστεί, σημείωσε ότι παρά το δυστύχημα στα Τέμπη και παρά τη φθορά που έχει η Νέα Δημοκρατία, «η παράσταση νίκης είναι στο Θεό».

Όσον αφορά στην απλή αναλογική, σημείωσε ότι υπήρξαν περιπέτειες και πριν από τον πόλεμο και μετά τη μεταπολίτευση. «Είχαμε τη μεγαλύτερη περιπέτεια το 1989. Έγιναν τρεις διαδοχικές εκλογικές κάλπες» υπενθύμισε ο κ. Δρυμιώτης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή και εξηγεί: “Για να έχει 151 έδρες από την πρώτη Κυριακή χρειάζονται δύο πράγματα: όλοι όσοι θα μαζευτούν να αθροίζουν στο 46,2% και αυτοί που μένουν εκτός κάτω από 3% να αθροίζουν στο 8%. Εάν μία από τις δύο συνθήκες δεν ισχύει, δεν γίνεται“.

Κλείνοντας, ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε ότι όποιος πάρει το 35% την πρώτη Κυριακή, θα έχει αυτοδυναμία τη δεύτερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ