Κυριακή 25.02.2024

Α’ ΕΠΣΛ: Η απεικόνιση του πρωταθλήματος.

Ο Αετός αποσπάστηκε στους 8 βαθμούς από τη 2η θέση και αυτή τη στιγμή έχει ένα καλό προβάδισμα για την εξασφάλιση της 1ης θέσης δίχως play off. Τίποτα βέβαια δεν έχει κριθεί καθώς οι πρωτοπόροι έχουν να παίξουν τρία πολύ σημαντικά ματς στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή που στα Λουτρά ο Αετός θα παίξει με το Διαγόρα. Αυτή ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία του Διαγόρα ελπίζοντας και σε άλλη “γκέλα” των πρωτοπόρων. Στη συνέχεια ο Αετός θα πάει στο Μίζεργκαν της Ανεμώτιας για να ακολουθήσει το ματς με τον Όλυμπο στα Λουτρά. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τον Αιγέα στο Πλωμάρι που για την ώρα μετράει μόνο νίκες.

Πάντως με βάση την αποτελεσματικότητα του Αετού και φέτος αλλά και γενικά τα τελευταία χρόνια δύσκολα θα γίνουν τα play off, που ίσως πάντως θα έδιναν στον οποιονδήποτε πρωταθλητή της ΕΠΣ Λέσβου περισσότερα παιχνίδια μέχρι να γίνουν τα υψηλού επιπέδου μπαράζ με τις άλλες ενώσεις για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Γενικά το πρωτάθλημα πέρα από τον Αετό Λουτρών που σταθερά είναι στην κορυφή απαρτίζεται από τους Όλυμπο, Αιγέα, Διαγόρα και Γέρα που συγκαταλέγονται στις δυνατές ομάδες της κατηγορίας και θα προσπαθούν να πλασαριστούν ψηλά στη βαθμολογία επιδιώκοντας τη ψαλίδα από την κορυφή.

Ο Οδυσσέας Ελύτης έχει καταφέρει από τον πρώτο γύρο να είναι αδιάφορος βαθμολογικά καθώς πέρα από τις πρώτες 2-3 αγωνιστικές μετέπειτα κατάφερε να είναι σταθερά στην 6η θέση με διαφορά ασφαλείας γλιτώνοντας τα play out.

Από εκεί και πέρα η Φίλια δείχνει πως στα play out θα είναι άνετη κάτι που ίσως το δούμε και από τον Αλκιβιάδη που πάντως κάνει βαθμολογικά πολύ κακό δεύτερο γύρο.

Στη μάχη της ουράς και της αποφυγής και της τελευταίας θέσης εκεί γίνεται χαμός με την Προοδευτική για την ώρα να είναι ουραγός και από πάνω να έχει Αρίων Μήθυμνας, Ανδρονικά και Ατρόμητο Ανεμώτιας που πάντως στο δεύτερο γύρο είναι πιο βελτιωμένος.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://athlitikometopo.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ