Τρίτη 16.04.2024

Αυτές είναι οι 5 ελληνικές παραλίες που μπήκαν στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο -Κρυμμένα διαμάντια

Εάν είστε λάτρης είτε της κολύμβησης είτε απλώς των ειδυλλιακών τοπίων, δεν υπάρχει τίποτα τόσο όμορφο όσο μια παραλία περιτριγυρισμένη από εκτυφλωτικά μπλε νερά.

Τώρα, μπορείτε να μάθετε πού ακριβώς βρίσκονται τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, χάρη σε μια νέα κατάταξη από την εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas – και υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Για να καταλήξουν στην κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιλάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου χρώματος για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη, πιο μπλε απόχρωση του μπλε (YInMn Blue).

Ποια είναι η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

Η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία, αποδεικνύεται ότι έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.

Η παραλία Pasqyra ή αλλιώς Mirror Beach στην Αλβανία
Η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία / Φωτογραφία: Shutterstock

Κυριαρχεί στη λίστα η Ελλάδα με 5 παραλίες

Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί στη λίστα, διεκδικώντας 5 από τις 10 πρώτες θέσεις. Με τόσα πανέμορφα νησιά και ακτές, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η χώρα μας κατατάχθηκε τόσο ψηλά. Μάλιστα, οι πέντε αυτές παραλίες δεν είναι από τις πιο γνωστές της χώρας μας, αλλά αποτελούν «κρυμμένα διαμαντάκια».

Η Κασσιόπη στην Κέρκυρα
Η Κασσιόπη στην Κέρκυρα / Φωτογραφία: Shutterstock

Στη δεύτερη θέση λοιπόν φιγουράρει η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη και στην τρίτη η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Λίγο πιο κάτω, την έκτη θέση καταλαμβάνει η παραλία Βούλισμα στην Κρήτη. Βρίσκεται στον δεύτερο κόλπο του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο και είναι γνωστή ως «Χρυσή Άμμος».

Η Παραλία Βούλισμα στην Κρήτη
Η παραλία Βούλισμα στην Κρήτη / Φωτογραφία: Shutterstock

Στην 7η θέση βλέπουμε την παραλία Φωκί (ή Φώκι) στην Κεφαλονιά, λίγα λεπτά μακριά από το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Πρόκειται για μια μικρή αλλά πολύ γοητευτική παραλία, εύκολα προσβάσιμη, με εκπληκτικά κρυστάλλινα νερά και βότσαλο.

Η παραλία Φωκί στην Κεφαλλονιά
Η παραλία Φωκί στην Κεφαλονιά / Φωτογραφία: Shutterstock

Τέλος, στην 9η θέση σκαρφάλωσε ο Ομπρός Γιαλός ή (Ομπροσγιαλός), επίσης στην Κρήτη, στον Νομό Χανίων. Είναι ένας βραχώδης κόλπος με ήρεμα, καταγάλανα, βαθιά νερά.

Ο Ομπρός Γιαλός στην Κρήτη
Ο Ομπρός Γιαλός στην Κρήτη / Φωτογραφία: Shutterstock

Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη τα πήγε συνολικά καλά. Οι παραλίες της ηπείρου διεκδίκησαν και τις δέκα πρώτες θέσεις.

Αυτές είναι οι 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο:

  1. Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία
  2. Μπούκα (Long Beach), Ελλάδα
  3. Κασσιόπη, Ελλάδα
  4. Plage de la Vernette, Γαλλία
  5. Καπούτα, Τουρκία
  6. Βούλισμα, Ελλάδα
  7. Φωκί, Ελλάδα
  8. Praia do Carvalho, Πορτογαλία
  9. Ομπρός Γιαλός, Ελλάδα
  10. Los Lances Beach, Ισπανία

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ