Παρασκευή 09.06.2023

Αλέν Ζαμπό: Ο 63χρονος Γάλλος δήμαρχος έγινε… Εστέλ και συνεχίζει τα καθήκοντά του ως γυναίκα!

Φορώντας κοστούμι και γραβάτα για τελευταία φορά, ο Αλέν Ζαμπόν, δήμαρχος της γαλλικής κωμόπολης Εστεβέλ στο Πα ντε Καλαί, ανακοίνωσε χθες ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία φυλομετάβασης.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν εξεπλάγησαν καθώς ήταν κάτι που ανέμεναν αφού οργίαζαν οι φήμες ότι ήταν ο Αλέν είναι τρανς. Και μάλιστα ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία την απόφασή του Αλέν που πλέον θα ονομάζεται Εστέλ. Έδωσαν, δηλαδή, το πράσινο φως να συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του στην κωμόπολη της βόρειας Γαλλίας.

Ο 63χρονος δήμαρχος της κωμόπολης των περίπου 2.000 κατοίκων είχε ζητήσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και την έλαβε σε μυστική ψηφοφορία: 14 από τα 18 μέλη ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των καθηκόντων του.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στη χώρα του Μολιέρου, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος.

«Επί 22 και πλέον χρόνια υπηρέτησα τον δήμο μου. Για λόγους διαφάνειας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη διαφορετικότητά μου σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε ο δήμαρχος σε ανακοινωθέν, που υπογράφει ως «Εστέλ Ζαμπό».

Alain_Szabo2
Ο Αλέν Ζαμπόν, δήμαρχος της γαλλικής κωμόπολης ΕστεβέλΟ Αλέν Ζαμπό είναι ο πρώτος διεμφυλικός δήμαρχος της Γαλλίας που επισημοποίησε τη φυλομετάβασή του στη διάρκεια της θητείας του, σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

«Είναι μια συνέχεια στο ταξίδι της ζωής μου, στο πολιτικό μου ταξίδι. Από την Παρασκευή θα εμφανίζομαι όπως εγώ επιθυμώ και θα συνεχίσω να ασκώ τα δημαρχιακά καθήκοντα στην κωμόπολη Εστεβέλ», δήλωσε η «Εστέλ Ζαμπό» σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν δίστασε επίσης να εκφράσει τους δισταγμούς που είχε για να κοινοποιήσει την απόφαση.

«Για μια περίοδο είχα παραιτηθεί από την ιδέα για να προστατέψω την ιδιωτική μου ζωή. Αλλά είμαι μαχητικός και περήφανος για όσα κατάφερα να επενδύσω σε αυτή την κωμόπολη, γι’ αυτό και δεν ήθελα να τα παρατήσω. Συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη λύση ήταν να μιλήσω ανοιχτά για το θέμα», πρόσθεσε η δήμαρχος πλέον της γαλλικής κωμόπολης.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η νομική διαδικασία της αλλαγής φύλου που ξεκίνησε η δήμαρχος πριν από μερικές εβδομάδες, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

«Αυτή η διαφορετικότητα, την οποία μοιράζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία…. είναι αυτή της ψυχολογικής ταλαιπωρίας του να μην είσαι ο εαυτός σου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσω και να αποδεχθώ το κοινωνικό μου φύλο. Τα κατάφερα κυρίως κάνοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και με την υποστήριξη των αγαπημένων μου προσώπων και της συζύγου μου… Θέλω να περάσω μόνο ένα μήνυμα: Μπορεί πλέον σήμερα ένα άτομο με διαφορετικότητα, όχι απαραίτητα πάντα αποδεκτό, να ασκεί ένα δημόσιο λειτούργημα», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Εστεβέλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ