Κυριακή 21.07.2024

Ανακοίνωση  Γεωπόνων Τομεαρχών Δακοκτονίας 2024 Λέσβου

 

Με έκπληξη σήμερα διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα ότι  «σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαγουτάρης  (σ.σ.Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  και Δ/ντης Δακοκτονίας)  έδωσε εντολή οι παγίδες να τοποθετηθούν σε άλλα σημεία που να μην έχουν πρόσβαση ανθρώπινα χέρια για να βλέπουν το περιεχόμενό τους!»

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια εντολή και ουδέποτε ως Επιστήμονες θα δεχόμασταν τέτοια εντολή.  Το δημοσίευμα προσβάλει και θίγει την επιστημονική μας επάρκεια και  αμφισβητεί την ευσυνειδησία στην εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι το μεγαλύτερο μέρος των δακοπαγίδων σε όλο το νησί είναι αναρτημένο σε εφαρμογή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ο κάθε παγιδοθέτης έχει πρόσβαση στην δακοπαγίδα μέσω εφαρμογής του κινητού εφόσον βρεθεί κοντά στην δακοπαγίδα.  Αλλάζει την δακοπαγίδα , ενημερώνει την εφαρμογή και αυτόματα τα αποτελέσματα καταχωρούνται στη βάση δεδομένων.  Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ας μην υποβαθμίζουμε το έργο της δακοκτονίας και ας μην προσπαθούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις  για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Οι Γεωπόνοι Τομεάρχες  Λέσβου (αλφαβητικά)

ΑΪΝΑΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΑΡΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΪΛΟΓΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΟΥΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

ΛΕΝΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΕΝΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΜΥΡΤΟ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΧΑΤΖΗΡΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΨΩΜΑΔΕΛΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ