Πέμπτη 29.02.2024

Ανατροπή στο Μεσολόγγι- Αποκαλύψεις με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου – Τι δείχνουν τα διαγραμμένα μηνύματα του κρεοπώλη

Σύμφωνα με το STAR και την νυχτερινή εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη την Τετάρτη (07/02) στα μηνύματα που έχουν ανακτηθεί φέρεται οι δυο άνδρες να συζητούν την παράνομη πώληση αρχαιοτήτων.

Σημειώθηκε δε λίγες ώρες νωρίτερα πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξεπλάγησαν όταν εντόπισαν μηνύματα τα οποία ενέπλεκαν και τους δυο άνδρες σε παράνομες δραστηριότητες.

Εν αναμονή της άρσης απορρήτου

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αρκετά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου δύο συσκευών που ανήκαν στον Μπάμπη, μιας με ελληνική σύνδεση και μιας με ιταλική για το χρονικό διάστημα από 1/1/24 έως και 6/1/24.

ADVERTISEMENT

Το ίδιο έχει ζητηθεί να γίνει και για μια σύνδεση του κρεοπώλη για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ζητήθηκε, επίσης, να γίνει ανάκτηση διαγραμμένων κλήσεων κι εξαγωγή δεδομένων από την τηλεφωνική συσκευή του κρεοπώλη, να δοθούν στοιχεία από δεδομένα του υπολογιστικού νέφους της εταιρείας Google και το Google Cloud του 31χρονου πάλι για το χρονικό διάστημα 1/1/24 – 6/1/24.

Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα για συμπληρωματική άρση, που ζητά για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδέσεις να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα και να γίνει εξαγωγή συνόλου δεδομένων για το χρονικό διάστημα από 1/1/23 έως και 1/1/24. Επίσης βρέθηκε μια κάρτα sim του κρεοπώλη που ζητήθηκε να ελεγχθεί πάλι από 1/1/23 – 7/1/24.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι ακόμα το κινητό τηλέφωνο μέλους της ευρύτερης παρέας του Μεσολογγίου, το οποίο κατασχέθηκε κι ελέγχεται για το χρονικό διάστημα 1/1/23 έως 14/1/24, ενώ το ίδιο κινητό ελέγχεται και για το διάστημα 1/1/24 – 14/1/24.

Τέλος έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές του κρεοπώλη και του Μπάμπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ