Σάββατο 22.01.2022

Άσυλο ιδεών και όχι άσυλο παρανομίας! The game is over!

top

Χθες γίναμε μάρτυρες άλλης μίας ιστορίας για το περιβόητο άσυλο στα Πανεπιστήμια.. Με αφορμή τη χθεσινή περίπτωση όπου συμμορία είχε μετατρέψει σε αποθήκη ναρκωτικών τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορούμε να θυμηθούμε ουκ ολίγες περιπτώσεις που τα Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε άνδρο ναρκωτικών και οχυρό κουκουλοφόρων..

Μπορεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μην έχει να αντιμετωπίσει τα άσχημα γεγονότα των Πανεπιστήμιών της Αθήνας, Θεσσαλονίκης , Πάτρας και Κρήτης, όπου κυριαρχεί σε πολλά από αυτά  η βία και η ανομία των αναρχικών, όμως για όσους ξέρουν τα κατατόπια του νησιού, μπορούν να θυμηθούν τις καταλήψεις στο Μπίνειο, στην πρώην ΑΤΕ, στον κάτω όροφο του Τμήματος Περιβάλλοντος, ή στο «δασάκι» μπροστά από το τμήμα Περιβάλλοντος..

Σε αυτά τα ΔΗΜΟΣΙΑ μέρη δεν μπορούσε να περάσει κανείς το βράδυ και πολλές φορές ακόμη και πρωινές ώρες, εάν δεν ήταν ο «δικός τους»..

Ήρθε η ώρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και σε αυτό το επίπεδο… Μπορεί να αξιολογείται θετικά σε πολλούς τομείς, όμως θα πρέπει να μη φοβάται κανένας φοιτητής να πηγαίνει στα κτίρια του Πανεπιστημίου, επειδή δεν είναι της ίδιας ιδεολογίας με αυτούς που έκαναν «κατάληψ绨, όποτε ήθελαν γιατί μπορούσαν..

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς  και των αναρχικών μέσα στα Πανεπιστήμια έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια.

Ο κάθε φοιτητής ανεξαρτήτου ιδεολογίας, πρέπει να μπορεί να πηγαίνει σε όποιο κτίριο του Πανεπιστημίου θέλει, χωρίς να ΦΟΒΑΤΑΙ τους μαύρους κουκουλοφόρους, ή τους κόκκινους φασίστες..

Το party τελείωσε!

¨Ο Πλάτανος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ