Σάββατο 02.12.2023

Δ.ΙΕΚ Λήμνου: Πρόσκληση νέων εκπαιδευτών για εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το Δ.ΙΕΚ Λήμνου προσκαλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι Εκπαιδευτές και να διδάξουν στο ΙΕΚ στα επόμενα εξάμηνα κατάρτισης, να υποβάλουν αίτηση ένταξης/εγγραφής στο Mητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ. της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η εγγραφή/ένταξη στο ΜΗΤΡΩΟ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, για να έχει δικαίωμα κάποιος με τα απαιτούμενα προσόντα να διδάξει σε ΙΕΚ.

Νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Mητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ. Επίσης, τα ήδη ενταγμένα στο Μητρώο μέλη έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους και να προσθέσουν νέα δικαιολογητικά.

H έναρξη λειτουργίας του Μητρώου ορίζεται από την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023, ώρα 14:00 και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης και επικαιροποίησης ορίζεται η  Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 14:00.

Η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου  https://mitrooiek.minedu.gov.grγίνεται με χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet. Επισημαίνεται ότι οι ενότητες Α1 και Α2 μπορούν να διορθωθούν ΕΚΤΟΣ από τα πεδία: ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, τα οποία επιβεβαιώνονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ. Μετά τη συμπλήρωση ή επικαιροποίηση της αίτησης θα πρέπει πάντα να ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ την αίτησή σας.

Μετά την ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του μητρώου θα εκκινήσει διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων και, στη συνέχεια, θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις για τις προθεσμίες υποβολής αιτημάτων επανεξέτασης πεδίων της αίτησης.

Το Δ.ΙΕΚ Λήμνου, για το εαρινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-24, για την πραγματοποίηση των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων στις 5 Ειδικότητεςπου λειτουργούν στο ΙΕΚθα χρειαστεί ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, οι οποίοι μπορούν να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Στρατιωτικοί, άνεργοι κλπ, με τα παρακάτω πτυχία/εξειδικεύσεις/προσόντα, καθώς και εμπειροτέχνες:

• Πτυχιούχος AEI/ΤΕΙ Νοσηλευτικής

• Ιατρός (κατά προτίμηση παθολόγος ή γενικός χειρουργός ή ορθοπεδικός)

• Πτυχιούχος ΑΕΙ Οικονομικής σχολής ή Διοικητικής σχολής ή Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων ή πτυχιούχος ΤΕΙ ανάλογης ειδικότητας.

• Πτυχιούχος Οικονομικής Επιστήμης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων

• Πτυχιούχος ΑΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης ή Διοικητικής Επιστήμης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή πτυχιούχος ΤΕΙ ανάλογης ειδικότητας.

• Πτυχιούχος ΑΕΙ/ΤΕΙ κατεύθυνσης Πληροφορικής.

• Πτυχιούχος τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων ή/και πτυχιούχος σχολών τουριστικής ειδικότητας- ειδίκευσης με 5ετή προϋπηρεσία διδακτική ή επαγγελματική

• Γεωπόνοι (με κατεύθυνση στη φυτική παραγωγή)

• Τεχνολόγοι Γεωπόνοι Φυτικής Παραγωγής, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Αμπελουργία-Οινολογία ή με τεκμηριωμένη εργασιακή εμπειρία 2 (δύο) ετών στον τομέα της Αμπελουργίας-Οινολογίας

• Πτυχιούχος Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών

• Πτυχιούχοι Χημικού Τμήματος , Χημικών Μηχανικών

• Πτυχιούχοι Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

• Τεχνολόγοι Διατροφής

• Πτυχιούχος σχολής μαγειρικής , με 5ετή εμπειρία στην εκπαίδευση ή στο επάγγελμα του μαγείρου.

• Πτυχιούχος σχολής αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, με 5ετή εμπειρία στο επάγγελμα του ζαχαροπλάστη-αρτοποιού.

• Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας ή κάτοχος ισότιμου πτυχίου ειδικότητας – ειδίκευσης που επιτρέπει τη διδασκαλία του μαθήματος.

Πληροφορίες για τις 5 Ειδικότητες του ΙΕΚ Λήμνου (Οδηγοί Σπουδών) θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ:

https://ieklimnou.weebly.com/epsiloniotadeltaiotakappaomicrontauetatauepsilonsigma

Τηλέφωνο επικοινωνίας ΙΕΚ Λήμνου : 22540 25340

Ταχ. Δ/νση: Λ. Δημοκρατίας 16, (κτίριο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μύρινας) Μύρινα Λήμνου

E-mail : grammateia@iek-limnou.les.sch.gr  

Site: https://ieklimnou.weebly.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ieklimnou

ΠΗΓΗ:

https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ