Τετάρτη 07.12.2022

Δ. Μαρινάκης: «Μέσα στο καλοκαίρι ίσως υπάρξει ξανά σύνδεση της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη»

Στην πρωινή εκπομπή του FM100 «Έχουμε Θέμα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, με αφορμή την επικοινωνία που υπήρξε με τον Υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να επιστρέψει και τους καλοκαιρινούς μήνες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, αφού επεσήμανε την άριστη σχέση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του συγκεκριμένου Υπουργείου, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα, να υπάρξει θετική απόκριση στο αίτημα της σύνδεσης. Βέβαια δεν αμέλησε να αναφερθεί και στην ενεργειακή κρίση, η οποία δυστυχώς λειτουργεί ως τροχοπέδη σε πολλά θέματα, αφού το Υπουργείο καλείται να αντιμετωπίσει με επιπλέον κονδύλια τόσο την αύξηση των καυσίμων όσο και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς για την τουριστική κίνηση ανέφερε πως η Λήμνος πια, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στον τομέα αυτό και πως γίνονται σπουδαία βήματα και στον θεματικό τουρισμό, όπως τον αθλητικό.

Τέλος, όσο αφορά τις αυτόδιοικητικές εκλογές του 2023, ανέφερε πως είναι λογικό και ευχάριστο να εκφράζουν τη θέληση τους διάφοροι για τη διοίκηση του νησιού. Θεωρεί ωστόσο σωστό να μην μπει η Λήμνος από τώρα σε προεκλογική περίοδο. Ο ίδιος έχει κάνει ήδη κάποιες επαφές και συναντήσεις και μόλις είναι έτοιμος θα ανακοινώσει επίσημα αν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ