Τετάρτη 27.09.2023

Δ. Μαύρος (MRB): Στην οικονομία, η ΝΔ και ο πρωθυπουργός είναι μέχρι στιγμής άτρωτοι

Για τις παραιτήσεις υπουργών αλλά και για την εικόνα της κυβέρνησης, μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα, μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

«Όταν αρχίζουν οι παραιτήσεις η μία πίσω από την άλλη, ξαφνικά είναι σαν να κάνεις σε μια κυβέρνηση, όπως και να το κάνουμε, απολέπιση, όχι γιατί χάνεις ικανούς υπουργούς, αλλά γιατί ξαφνικά δεν κάνει αυτός, δεν κάνει αυτός, δεν κάνει αυτός…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαύρος, μετά και την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Ο πολίτης, το πρώτιστο πράγμα που βάζει ακόμα και σε πολύ δύσκολες ηθικά στιγμές, είτε αυτές ήταν οι υποκλοπές, είναι η οικονομία. Στην οικονομία λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και κυρίως ο πρωθυπουργός είναι μέχρι στιγμής άτρωτοι. Άρα λοιπόν, όσο η οικονομία είναι αυτή που εισπράττει το γενικότερο κλίμα γύρω γύρω, δεν υπάρχουν σοβαρές απειλές για την κυβέρνηση» είναι η εκτίμηση του κ. Μαύρου, ο οποίος ωστόσο επισήμανε ότι το ζήτημα της αντικατάστασης μελών της κυβέρνησης «θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μετρημένο και προσεγμένο».

Αναφερόμενος στην παραίτηση Βαρβιτσιώτη, την οποία ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «αναπόφευκτη και ορθή», ο κ. Μαύρος σχολίασε ότι «αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι περίπου περιπεπλεγμένες περιπλοκές».

«Σε δύσκολες και ευαίσθητες περιόδους, όπως είναι αυτή, που ξαφνικά, εν μέσω πλημμυρών, σκάει και ένας καταπέλτης και ο οποίος οδηγεί σε φόνο, γιατί περί αυτού πρόκειται εν τέλει και ένα πολύ ατυχές πράγμα, στο οποίο φαίνεται το σύνολο της νοοτροπίας και της κουλτούρας που επικρατεί στη χώρα, συνήθως εκεί οι καραμπόλες οδηγούν σε κάποιες παραιτήσεις μοιραία και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει υπουργούς οι οποίοι παραιτούνται. Δηλαδή, έχουν την ευαισθησία, διότι, εν πάση περιπτώσει, το τυπικό λέει ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε. Βεβαίως, ο κύριος Μαρινάκης έβαλε τη λέξη “αναπόφευκτο”, που το έκανε λιγάκι να φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κύριο Βαρβιτσιώτη να παραιτηθεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ