Τετάρτη 29.11.2023

Dark tourism: «Σκοτεινά» αξιοθέατα στην Ευρώπη που αξίζουν μια επίσκεψη

Τα τελευταία χρόνια μια νέα, ενδιαφέρουσα τάση φαίνεται να αγκαλιάζει έναν διαφορετικού είδους τουρισμό, μακριά από το συμβατικό μοντέλο. Υπό αυτό το πρίσμα, το ρεύμα του σκοτεινού τουρισμού δίνει μια διαφορετική διάσταση της βιωμένης επισκεπτικής εμπειρίας, που πέρα από την ικανοποίηση ενός ιδιαίτερου γούστου κατορθώνει να αναδεικνύει τόπους που σε άλλη περίπτωση θα κινδύνευαν να χαθούν μέσα στη βοή του μαζικού τουρισμού.

Ακολουθώντας αυτό το πνεύμα, το travel.gr διάλεξε για εσάς μια σειρά από χαρακτηριστικά, σκοτεινά σημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου επαρκή να προσφέρουν συγκινήσεις σε όσους από εσάς αποζητάτε εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Κάστρο Κόρβιν, Ρουμανία

Το κάστρο της δυναστείας Κόρβιν (εξού και το όνομα) βρίσκεται στην κεντρική Ρουμανία, στην επαρχία Χουνεντοάρα, και είναι το μεγαλύτερο γοτθικού ρυθμού κάστρο στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη. Χτίστηκε τα μέσα του 15ου αιώνα από τον βοεβόδα της Τρανσυλβανίας, Ιωάννη Ουνυάδη αλλά η ιστορία του συνδέθηκε με τον θρυλικό μεσαιωνικό πρίγκιπα Βλαντ Τσέπες ή Βλαντ ο Παλουκωτής ή Κόμης Δράκουλας, ο οποίος φέρεται να φυλακίστηκε για ένα διάστημα στα μπουντρούμια του, γεγονός που συνέτεινε στην υποτιθέμενη τρέλα του.

Ακριβώς αυτού του είδους το μυστήριο και οι θρύλοι, που εντείνονται από το επιβλητικό γοτθικό κλίμα που εμποτίζει την αρχιτεκτονική φιλοσοφία του κάστρου και όχι μόνο φέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στο μεσαιωνικό αξιοθέατο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ