Δευτέρα 20.09.2021

Δελτίο Τύπου για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πριν κλείσει μήνας από την τελευταία μας ανακοίνωση όπου καταδικάσαμε το ξήλωμα των πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας και στις μεταφορές για χάρη της εργοδοσίας, των εφοπλιστών και των αερομεταφορέων γινόμαστε μάρτυρες του νέου βρώμικου κόλπου της κυβέρνησης:  

Μεταφέρει με νομοθετική βούλα τον  λογαριασμό της πανδημίας στις τσέπες των ανεμβολίαστων εργαζομένων που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν rapid test κάθε βδομάδα μέσω ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ενώ η απειλή της αναστολής και μετέπειτα απόλυσης τους καθιερώνεται.

Η Κυβέρνηση έτσι εξυψώνει την «ατομική ευθύνη» απέναντι στην πανδημία σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ενώ πολύ καλά γνωρίζει κι έχει αποδειχτεί πως δεν πρόκειται για φάρμακο απέναντι στην  πανδημία αλλά για “φαρμάκι” που προκαλεί έξαρση κρουσμάτων αλλά και δηλητηριάζει τους εργαζομένους με αλληλοφάγωμα και κοινωνικό αυτοματισμό. 

Αντί για πλήρης επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση μέσα στους χώρους εργασίας για τα οφέλη του εμβολιασμού, σπρώχνει μέσω των ανορθολογικών πρακτικών και των παλινωδιών της τους εργαζομένους στους έμπορους του φόβου και του σκοταδισμού. Τώρα έρχεται να τους “τιμωρήσει”.

Αντί για μαζικά τεστ σε εμβολιασμένους και μη για την ασφαλή εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, ειδικά από τη στιγμή που πλείστες νέες μελέτες επιβεβαιώνουν πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον COVID, σαμποτάρει μέσω των αντεπιστημονικών μέτρων της την συλλογή κρίσιμων υγειονομικών δεδομένων για την πορεία του 4ου κύματος. 

Αντί για κάλυψη των μεγάλων κενών στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας έστω και 1,5 χρόνο μετά την πανδημία σπεύδει να αναστείλει ανεμβολίαστους υγειονομικούς με την προοπτική να τους αντικαταστήσει μόνιμα από εργολαβικούς, μπάζοντας τον ιδιωτικό τομέα ακόμα περισσότερο στα νοσοκομεία, υποβαθμίζοντας τα στα πρόθυρα μάλιστα του χειμώνα!                             

 

Αυτά και άλλα τόσα, καθιστούν μια κατάκτηση της επιστήμης όπως το εμβόλιο, όπλο διαίρεσης και εκβιασμού. Καταρρακώνουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στους ειδικούς, ενώ η απουσία  οποιουδήποτε άλλου μέτρου πρόληψης και ασφάλειας απέναντι στην πανδημία ενισχύει τον ανορθολογισμό.

 

  Κανένα παζάρι με θεμελιώδη δικαιώματα στην ισοτιμία, την υγεία και την εργασία μας.     

Εντείνουμε τον αγώνα  για την ζωή και την Υγεία μας και απαιτούμε:

 

  • -Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • -Να πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους.
  • -Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
  • -Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • -Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ