Παρασκευή 27.01.2023

Δελτίο Τύπου για την ασφάλεια των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες των ημερών

Η θερμοκρασία στην Λέσβο πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , γίνεται πρόβλεψη ακόμα και για χιονόπτωση και παγετό. Οι συναδελφοί μας στις ταχυμεταφορες  καλούνται να  δουλέψουν  σε επικίνδυνες συνθήκες, με την εργοδοσία να κλείνει τα μάτια μπρος στις εγκληματικές τις ευθύνες. Να βάλουν την ζωή τους σε κίνδυνο βγαίνοντας στο δρόμο μέσα  σ’αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. (κρύο, παγωμένο-γλιστερό οδόστρωμα) .

 

Τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, είναι πολλά και συχνά.  Δεν θα επιτρέψουμε να χάθει άλλη ζωή! Φτάνει πια δεν θα βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνό.

 

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

 

Το υπουργείο εργασίας και οι  εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες!

 

 

Εδώ και τώρα απαιτούμε :

 

·       Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη με της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να επιτρέψουν τη διανομή σε μηχανάκι- αυτοκίνητα – βαν,  όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.  Χώρις να χαθούν μισθοί, μεροκάματα, αδείες.

·        Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διενέργειες με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

·       Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ