Τρίτη 05.12.2023

Δελτίο τύπου για την συμμετοχή στην συγγέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Χαιρετίζουμε και τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με συνέχεια των αγώνων μας, προβάλλοντας τα σημερινά αιτήματά μας,  για  μια ζωή με δικαιώματα.  Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό, με αυτοθυσία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν τους σταματήσαν. Ο ηρωικός αγώνας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας διδάσκει την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα,  την οργάνωση, το να μην το βάζουμε κάτω! Να παλεύουμε για μια ζωή που μας αξίζει!

50 χρόνια μετά και  τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ, ειδικά σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, είναι πρώτης γραμμής καθήκον μας, να παλέψουμε  όχι μόνο για ζωή με δικαιώματα αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς όλων των χωρών.

Η  φετινή επέτειος για το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα φρικτό έγκλημα, που δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με φυλακίσεις και βασανισμούς. Τις επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής  πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς  σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Εμείς οι Κοινωνικοί λειτουργοί, που καθημερινά  ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που ζούνε μέσα στην φτώχια και στην εξαθλίωση, που  αγωνιζόμαστε μαζί τους για τα δικαιώματα τους και  για την προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης  ζωής,  ξέρουμε από πρώτο χέρι, ότι το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» δεν ξεθώριασε ποτέ! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τιμήσουν αγωνιστικά με την παρουσία τους τον 50ο εορτασμό του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουν μαζικά  στην συγκέντρωση, Παρασκευή 17/11 στις 7μμ στη Πλατεία Σαπφούς . Στην συνέχεια,  ο Σύλλογός μας θα καταθέσει και  στεφάνι μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ