Τρίτη 28.09.2021

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό για τον 1 χρόνο από το κάψιμο της Μόριας

Σαν Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, μεταφέρουμε το Δελτίο Τύπου μελών του σωματείου μας, της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρόνο πριν, στις 8-9 Σεπτέμβρη του 2020, καίγεται ολοσχερώς το καμπ-ντροπή της Μόριας, με 13.000 πρόσφυγες να κοιμούνται τις επόμενες μέρες στους γύρω δρόμους και στα αγροκτήματα. Η Ευρωπαία Επίτροπος Μετανάστευσης Γιόχανσον τότε δηλώνει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση ότι  <<δεν θα υπάρξουν άλλες Μόριες>>.

Ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα του Καρά Τεπέ έρχεται να διαψεύσει τις δηλώσεις κυβέρνησης και ΕΕ. Ανθρώπινες ψυχές στοιβαγμένες σε σκηνές, απροστάτευτες στο κρύο και στη ζέστη. Έγκυες, παιδιά, ευάλωτοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι καλούνται να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες, θύματα των πολιτικών εγκλωβισμού κυβέρνησης και ΕΕ.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για την δημιουργία νέας απομακρυσμένης δομής φυλακή στη Λέσβο, αποκαλύπτουν την πραγματική θέληση τους για να κάνουν τη Λέσβο και τα άλλα νησιά σύγχρονες φυλακές της Ευρωπαικής Ένωσης.

Απέναντι στα σχέδια τους απαντάμε δυναμικά ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία νέα δομή φυλακή να δημιουργηθεί και θα αγωνιστούμε να κλείσει η ήδη υπάρχουσα.

Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών-μεταναστριών, δίκαιες και ταχείς διαδικασίες απονομής ασύλου, κοινωνική ένταξη με κρατική μέριμνα των ανθρώπων που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και άμεση μεταφορά των υπολοίπων στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, των διώξεων και του ρατσισμού και δυναμώνουμε την πάλη ενάντια σε αυτούς που τα γεννούν.

09/09/2021
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και Υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό