Τετάρτη 21.02.2024

Διαφάνεια αγνοείται!

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, εν μέσω τριημέρου της Αποκριάς, με Προεδρικό Διάταγμα η Κυβέρνηση κατήργησε τη Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία, από την οποία θα ελέγχονταν προγράμματα προϋπολογισμού πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την προγραμματική περίοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες. Το Υπουργείο, δεν θεώρησε σημαντικό να εξηγήσει τους λόγους.

Είναι πασιφανές σε όλο το εύρος της διακυβέρνησής της πλέον, πως η Νέα Δημοκρατία έχει… αλλεργία στη διαφάνεια. Και το σημειώνουμε αυτό, καθώς προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία, λίγες μέρες πριν το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών, οι 57 νεκροί και νεκρές του οποίου αποκάλυψαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τα ψεύδη του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, όταν μέσα στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου κουνούσε το δάχτυλο σε μέλη της Αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγω για προβλήματα ασφάλειας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σημειώνοντας μάλιστα πως θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτό.

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση μπροστά από τις κάμερες υπόσχεται «άπλετο φως» σε υποθέσεις όπως τα Τέμπη ή λίγο καιρό πριν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά πίσω από τις κάμερες κατεβάζει τους διακόπτες σε μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και να προλάβουν το πρόβλημα πριν εμφανιστεί, ρίχνοντας στο σκοτάδι την ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ειδικά, το παραπάνω προεδρικό διάταγμα δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία οι νομοθετικές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση των «έργων» του στη Λέσβο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ