Σάββατο 04.02.2023

Διευκρινίσεις Παπακώστα για τα… πρόστιμα στους οδηγούς χωρίς αλυσίδες – Ήταν παρεξήγηση δηλώνει – Δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς

Ισχυρίζεται ότι έγινε απομόνωση των δηλώσεών της

Για ζητήματα ατομικής ευθύνης και οδηγικής συμπεριφοράς δηλώνει σε διευκρινιστική δήλωσή της η βουλευτίνα της ΝΔ, Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, ότι έκανε αναφορά κατά την πρωινή αναφορά της σε ραδιοφωνική εκπομπή για πρόστιμα στους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού. «Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η κ. Παπακώστα ξεκαθαρίζει με την ανακοίνωσή της:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ.

– Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.

– Άλλωστε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

– Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα.

– Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου.

– Προς τούτο δε και προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξη που έχω παραχωρήσει».

 Σάλος από τις δηλώσεις

Νωρίτερα πάντως, είχαν προκαλέσει αίσθηση οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, καθώς η αναφορά σε «επιβολή προστίμων» ερμηνεύτηκε ως αναφορά σε επιβολή προστίμων για τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Ειδικότερα η κυρία Παπακώστα μίλησε στον «Ζυγό FM 100», σχολιάζοντας όσα συνέβησαν τη Δευτέρα με τους εκατοντάδες πολίτες εγκλωβισμένους στην Αττική οδό.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη και πρότεινε: «να βγουν ορδές τροχονόμων και από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα, να κάνουν ελέγχους. Όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο».

 Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα. Η «γαλάζια» πολιτικός πρότεινε να κοπούν πρόστιμα στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Μετά τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – επέρριψε ευθύνες στους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους αφού η κυβέρνηση ούτε είχε προνοήσει για τηλε-εργασία, ούτε καν τους είχε προειδοποιήσει.

Η κα Παπακώστα ζήτησε «ορδές τροχονόμων» να επιβάλλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους.

Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό σχέδιο: «από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα να κάνουν ελέγχους (ενν. οι «ορδές»…), και όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά».

Πραγματικά βρίσκουμε την ιδέα της εξαιρετική και πρωτότυπη. Για να την βοηθήσουμε, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δύο παραπάνω μέτρα ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κόπηκε το ρεύμα επειδή άναψαν πολλά σώματα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν, και επιβάρυναν έτσι το δίκτυο. Ή να επιβληθούν πρόστιμα στους 200 εγκλωβισμένους στο τρένο, γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας για να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

Απορούμε πώς αυτό το ταλέντο ξέφυγε από την προσοχή του κ. Μητσοτάκη. Η κα Παπακώστα θα ήταν πρότυπο Υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην ανάλγητη κυβέρνησή του», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ