Σάββατο 02.03.2024

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα: «Για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο»

7-2-2023

Ο νέος τραγικός απολογισμός ξεριζωμένων που χάνουν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου, στις ακτές της Λέσβου για άλλη μια φορά, είναι δυστυχώς η αδιάψευστη απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που συνεχίζεται σε βάρος των ξεριζωμένων και απελπισμένων ανθρώπων.

Όσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιος «έλεγξε καλύτερα τις ροές» και ποιος εφάρμοσε με ποιο αποτελεσματικό τρόπο την πολιτική της ΕΕ του εγκλωβισμού, της καταστολής, των απελάσεων και επαναπροωθήσεων, των συνεχιζόμενων παζαριών με την Τουρκία, τόσο θα σπρώχνονται οι ξεριζωμένοι στα αδίστακτα κυκλώματα των διακινητών, αναζητώντας συνεχώς πιο επικίνδυνες διαδρομές.

            Οι ευαισθησίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων θα παραμένουν υποκριτικές όσο δεν δίνεται τέλος στο έγκλημα, με την οργάνωση των διαδικασιών ασύλου υπό την ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ στην Τουρκία και την άμεση και ασφαλή μετάβαση των ξεριζωμένων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Όσο δεν καταργείται η απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και οι κανονισμοί που επιβάλουν τον εγκλωβισμό και τις απελάσεις.

Ο λαός της Λέσβου δεν πρόκειται να συνηθίσει τις εικόνες πνιγμένων και φυλακισμένων ανθρώπων, δεν πρόκειται να ανεχτεί τις πολιτικές που τις δημιουργούν. Θα δυναμώσει την πάλη του για να μπει τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, για να νικήσει η ζωή. Καθώς μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3:11 μμ

re