Δευτέρα 26.02.2024

Δήμος Λήμνου :Στις 4 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Μαζί  μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο

Στις 4 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο καρκίνος είναι μια σοβαρή νόσος που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή τρόπο ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, όπως:

  • Να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή
  • Να ασκούμαστε τακτικά
  • Να αποφεύγουμε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Να κάνουμε τακτικά προληπτικούς ελέγχους

Εάν εντοπίσετε οποιεσδήποτε ύποπτες αλλαγές στο σώμα σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου

 

5k Challenge

 

 

 

 

Το Κέντρο Πρόληψης για τη Υγεία Δήμου Λήμνου με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα πρόληψης, συμμετέχει στο Virtual 5k Challenge, το οποίο το διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Ο  καθένας μπορεί να συμμετέχει ατομικά τρέχοντας, περπατώντας, κολυμπώντας ή κάνοντας ποδήλατο και αναρτώντας ένα βίντεο ή μια φωτογραφία από την άθλησή του στα social media μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και να βοηθήσει να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της Πρόληψης.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ 5k Challenge

 

  • Κινηθείτε, φορέστε τα ρούχα προπόνησής σας και πάρτε τον εξοπλισμό σας.
  • Καταγράψτε τη δραστηριότητά σας στο αγαπημένο σας fitness tracker.
  • Δημοσιεύστε το επίτευγμά σας σε μορφή βίντεο ή απλής φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Tik-Tok).
  • Κάντε tag 5 φίλους και χρησιμοποιείστε εξής tag: #cancerhellas #worldcancerday #run4cancergr #5kchallenge2024 #AriadniProject #dimoslimnou #kepygeiaslimnou @cancerhellas (insta) @AriadniProject (fb) @Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – ΕΑΕ (fb) @kepygeiaslimnou (insta).

 

Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις στο ατομικό Virtual 5k Challenge της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, για να διαδώσουμε το μήνυμα της Πρόληψης.

Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε τον καρκίνο!

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ