Τρίτη 06.06.2023

Δημοσκόπηση Κάπα Research μετά τις εκλογές: Σχεδόν 22% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και 7κομματική Βουλή

Σχεδόν στο 22% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε από την Κάπα Research μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα (23.5.2023) και «δίνουν» 7 κόμματα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research μετά τις εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,4%, το ΚΚΕ 7,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,9% και η ΝΙΚΗ 3,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2% και μένει εκτός Βουλής.

Στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαντήσεις, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 4,8% ενώ παράλληλα γίνεται και σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπου η ΝΔ φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της και ο ΣΥΡΙΖΑ να το μειώνει.

 

Οι πολίτες φαίνονται, επίσης, πιο αισιόδοξοι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι τους προκάλεσε θετικά συναισθήματα, όπως ελπίδα, ικανοποίηση ή ανακούφιση ενώ το 44% απάντησε ότι τους προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα, όπως λύπη, ανησυχία, θυμό/οργή.

 

Επίσης, οι 5 στους από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον καλύτερη, με το 38% των ερωτηθέντων να απαντάει αντίθετα, ότι η η πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα είναι σίγουρα ή μάλλον χειρότερη.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες κάλπες και παράλληλα το 43% πιστεύει ότι η επικράτηση της ΝΔ οφείλεται στις σημαντικές αδυναμίες της αντιπολίτευσης.

 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τα υπόλοιπα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

 

πηγή: https://www.newsit.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ