Τρίτη 05.12.2023

Δημοσκόπηση MRB: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 65,5% – Νικητής ο Μητσοτάκης στο crash test των πολιτικών αρχηγών

Κυρίαρχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η MRB

Μεγάλο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

σε επιμέρους ποιοτικά στοιχεία, καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, την ώρα που η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν στην πλειοψηφία τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάσπαση, όπως επίσης και ότι θα χάσει το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση MRB: Το crash test των πολιτικών αρχηγών

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 60% απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος.

Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Η ΝΔ καταγράφει υψηλότατη συσπείρωση, στο 85,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται… παντού, όπως είπε ο Δημήτρης Μαύρος. Συγκεκριμένα:

Το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών:

Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% θετικές απόψεις

Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις

Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές απόψεις

Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7% θετικές απόψεις

Κυριάκος Βελόπουλος με 21% θετικές απόψεις

Στέφανος Κασσελάκης με 18% θετικές απόψεις

Δημήτρης Νατσιός με 7,1% θετικές απόψεις

Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψεις

 

πηγή parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ