Παρασκευή 09.06.2023

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά 5% η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – To 11% δηλώνει θετικό στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» του Ανδρουλάκη

Στο 52% στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία

και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέντε μονάδες διαφορά, 31% έναντι 26%, στην αναγωγή επί των εγκύρων, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της κυβέρνησης είναι μπροστά εκείνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης 4,5 μονάδες, 29,5% έναντι 25%.

Η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου των αναποφάσιστων στο 5,5%, δηλαδή 35% έναντι 29,5%.

Για την παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ κατά πολύ, καθώς το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο δείγματος, το 88% ανέφερε ως το πιο σημαντικό κριτήριο την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την παιδεία, με την ακρίβεια και την οικονομία να ακολουθούν από κοντά, στο 86%. Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες από 17 έως 29, το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο: 88% για αμφότερα. Ακολουθούν οι εγκληματικότητα, θεσμοί και διαφάνεια, εξωτερική πολιτική και άμυνα και το δυστύχημα στα Τέμπη. Στους αναποφάσιστους, η κοινωνική πολιτική είναι στο 87% και η οικονομία στο 85%.


Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, στο δείγμα των 1.107 ανθρώπων. Το 36% τον «δείχνει» ως επιλογή, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, 24% του… Κανένα και 11% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το κόμμα της κυβέρνησης υπερέχει και σε ό,τι αφορά την επιλογή για την κυβέρνηση αυτοδυναμίας, αφού το σενάριο υποστηρίζεται από το 28%. Αντιθέτως, μεγαλύτερο ποσοστό παίρνει, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας, εκείνη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17%, έναντι 10% με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στο τι θα συμβεί εφόσον δεν προκύψει καθαρός νικητής από τις κάλπες, ένα 36% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με εκλογές, αν δεν πετύχει, ένα 33% τονίζει ότι πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε εκλογές και ένα 22% ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία. 

Σε ό,τι αφορά το σενάριο κατανομής εδρών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 115 έδρες έναντι 97 του ΣΥΡΙΖΑ με έξι κόμματα στη Βουλή, ενώ με εφτά, οι αριθμοί είναι 110-93.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:00 πμ

Moria Run 2023