Τετάρτη 18.05.2022

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η μηχανή και το DNA ίσως «δώσουν» τους εκτελεστές

Η μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη το 2019 από την περιοχή του Ασπρόπυργου, σχεδόν τρία χρόνια πριν από τη χρησιμοποίησή της στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να αναφέρουν πως μπορεί να έχει «αλλάξει πολλά χέρια», αλλά δεν αποκλείεται να δώσει μια κατεύθυνση και ώθηση στις αστυνομικές έρευνες. Τα γενετικά αποτυπώματα που έχουν εντοπιστεί στο όχημα, το οποίο απέσπασαν με τη βία από διερχόμενο που είχε σταματήσει να τους βοηθήσει, είναι πιο σημαντικά για τους ερευνητές της υπόθεσης. Καθώς αυτά είναι «φρέσκα» και σίγουρα κάποια από αυτά ανήκουν στους δύο δολοφόνους. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται αναζήτηση στη βάση δεδομένων, προκειμένου να δουν αν αυτά ταυτοποιούνται με σεσημασμένους ή σε άλλους χώρους εγκληματικών πράξεων.

Χωρίς εμπόδια

Η «εξάδα» των δολοφόνων μπόρεσε και κινήθηκε ανεξέλεγκτα στο στάδιο της προετοιμασίας της δολοφονίας και στην εκτέλεσή της, χωρίς να έχει κανένα αστυνομικό εμπόδιο και τώρα αναζητούνται τα «λάθη» της διαφυγής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη τους. Την τελευταία 5ετία έχουν εκτελεστεί 23 συμβόλαια θανάτου, υπάρχουν και 8 που απέτυχαν, τα οποία σχετίζονται με το ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες της greek mafia, με την αστυνομία να είναι «θεατής». Εχει εξιχνιαστεί μόλις ένα από αυτά, με μοναδικό «άλλοθι» ότι αυτές οι περιπτώσεις δολοφονιών έχουν παγκοσμίως μέσο όρο στην εξιχνίασή τους μόλις 2%…

Εικόνες από κάμερες, στις οποίες εικάζεται ότι απεικονίζονται κάποιοι από τους εκτελεστές 

«Ποιους ενοχλούσε;»

Ο «Θείος Τζο» από τις αρχές του 2019, όταν αποφυλακίστηκε, φαίνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να δραστηριοποιήθηκε έντονα στα παλιά του «λημέρια». Οι ίδιες πηγές τον θέλουν να ήταν ιδιαίτερα «ενεργός» όχι τόσο στο επίπεδο των εκβιασμών, οι οποίοι πλέον αποτελούν μέσο «στιγματισμού» περιοχών από τα εγκληματικά δίκτυα, όσο κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Επίσης, φέρεται να επιχείρησε να επεκταθεί σε επίπεδο εκβιασμών σε κοσμοπολίτικα νησιά όπως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Ιο και άλλα.

Το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό, όπως εκτιμούν αρμόδιοι αξιωματικοί, σε προστριβές που σχετίζονται με τις πρόσφατες δραστηριότητες του «Θείου Τζο». Φέρεται να «έριξε», να ενόχλησε ή να απειλούσε άλλα εγκληματικά δίκτυα που αποφάσισαν να τον εξοντώσουν, καθώς ήταν εμπόδιο στα παράνομα συμφέροντά τους.

Μήνυμα

Παράλληλα, οι «εντολείς» της δολοφονίας έδωσαν ένα ισχυρό «μήνυμα» επίδειξης δύναμης προς όλα τα ανερχόμενα εγκληματικά «υποκαταστήματα» που έχουν φιλόδοξες σκέψεις ανέλιξης. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, η «εκτελεστική ομάδα» να είχε… επισήμανση η εξόντωση να εξελιχθεί μέσα στο σπίτι του θύματος, για να δείξουν πως δεν διστάζουν να σκοτώσουν ακόμη και δίπλα σε συγγενείς και παιδιά, εκείνους που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνούν είναι η απόφαση εξόντωσής του να προέρχεται από ένα νέο «εγκληματικό στρατηγείο» που ξεκαθαρίζει θανατηφόρα την… παλιά γενιά, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της greek mafia, αλλά και να αποφύγει τη δική του εξόντωση από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Ενα τρίτο ενδεχόμενο, με μικρότερες πιθανότητες, είναι η δολοφονία να συνδέεται με την προηγούμενη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, τον Ιούνιο του 2018, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν μαχαιρώθηκε στο πόδι από μέλη της αλβανικής μαφίας, διαχειριστές «γραφείων ενοικιαζόμενων εκτελεστών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ