Δευτέρα 03.10.2022

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών

Την Δευτέρα  22 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30, μετά την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας και εικόνων από την Μικρά Ασία στους δρόμους του χωριού μέχρι το “Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922”, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία από τον ιερέα της ενορίας μας π. Παναγιώτη Χατζηβασιλείου και τον ιεροψάλτη κ. Σωτήρη Μαμουνή.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαχρυσός αναφέρθηκε εν συντομία στο δράμα των προσφύγων της περιόδου του διωγμού του 1922 και ανέγνωσε όλα τα ονόματα των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν το προσφυγικό συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών.

Επακολούθησε συναυλία από την εξαιρετική ορχήστρα Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  Μυτιλήνης με τίτλο «Μικρασία χαίρε».

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου ολοκληρώθηκαν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 το πρωί στην Παναγιά την Αψηλή ενώ είχε προηγηθεί η κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 με τίτλο «Προσφύγων Μνήμες 100 χρόνια μετά…» για την οποία θα γίνει ξεχωριστή δημοσίευση μόλις παραλάβουμε το σχετικό υλικό από τον φωτογράφο.

Και του χρόνου με υγεία!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ