Σάββατο 02.03.2024

Εκπαίδευση μαθητών σε Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση μαθητών στις Πρώτες Βοήθειες που πραγματοποιήθηκε σε 5 Σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί της Λέσβου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπεβλήθησαν από τα σχολεία και σχετικής έγκρισης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα εξής Σχολεία:

  • 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
  • Γενικό Λύκειο Παμφίλων
  • Γυμνάσιο Καλλονής
  • Γυμνάσιο Πλωμαρίου
  • Δημοτικών Σχολείων Χαλίκων Δ.Ε. Μυτιλήνης

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε η Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Σάμου κα. Αναστασία Μυλωνά και ήταν διάρκειας 4 ωρών, θεωρητική και με βιωματικές διαδικασίες στις ενότητες: Σειρά παροχής πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση τραύματος – αιμορραγίας – ρινορραγίας – εγκαύματος, κακώσεων μυοσκελετικού συστήματος, λιποθυμία, απώλεια αισθήσεων, πνιγμονή.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 267 μαθητές με την παρουσία των εκπαιδευτικών τους. Η συνεργασία των μαθητών ήταν υποδειγματική με ενδιαφέρον και καθολική συμμετοχή τους στο βιωματικό μέρος της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα εν λόγω σχολεία ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία, τους σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τις δράσεις που υλοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια επιμόρφωσης των εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3:11 μμ

re