Σάββατο 24.10.2026

Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών οι κάτοικοι Πολιχνίτου, Μεσοτόπου, Αργένου, Σκάλας Συκαμιάς και Μανταμάδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε η δράση της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας» με τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», όπου οι κάτοικοι Πολιχνίτου, Μεσοτόπου, Αργένου, Σκάλας Συκαμιάς και Μανταμάδου εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

smart

Το όλο εγχείρημα που περιλάμβανε και την παραχώρηση δωρεάν εξωτερικών απινιδωτών στη Δυτική Λέσβο, υποστηρίζονταν και από τη Μητρόπολη Μηθύμνης και την «Hellenic Seaways.

Τα στελέχη της «Ειδικής Ομάδας Αλληλεγγύης-Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας», Παναγιώτης Χατζημαλλής, Δημήτρης Μεντίκογλου, Αρτέμης Πολύμος και Γκόβα Ευαγγελία, στο περιθώριο της δράσης τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, ενώ με την καθοδήγηση της Αντιδημάρχου Ζαχαρούλας Ιωακείμ και την υποστήριξη των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, ολοκλήρωσαν όλα τα προγραμματισμένα σεμινάρια σε Πολιχνίτο, Μεσότοπο, Άργενο, Σκάλα Συκαμιάς και Μανταμάδο.

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2:00 μμ

Σε εργασίες επισκευής και αντικατάστασης παγκακιών στο λιμάνι και σε άλλα σημεία της Παναγιούδας, καθώς και στην επισκευή μικρών καλαθιών απορριμμάτων, προχώρησαν εθελοντές σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον πρόεδρο του χωριού. Η δράση πραγματοποιήθηκε με προσωπική εργασία, εθελοντική προσφορά και ίδια μέσα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Μυτιλήνης ή διάθεση δημοτικού προσωπικού. Ανακαλύψτε και άλλα Τοπικές ειδήσεις Λέσβου Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Διαδικτυακή τηλεόραση Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της εικόνας του οικισμού και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Η Κοινότητα Παναγιούδας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, διαθέτοντας τον χρόνο και την προσωπική τους εργασία για τη βελτίωση του χωριού.