Κυριακή 24.09.2023

Έλα και εσύ στο Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο

Το Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές, παρέχοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7, «Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους»

Φοιτήστε σε ένα ευέλικτο και υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον

Ενίσχυση δεξιοτήτων και απόκτηση προσόντων που θα βελτιώσουν το επίπεδο της επαγγελματικής σας ζωής.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια των μαθητών για απόκτηση γνώσεων, πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια.
Το Σχολείο μας λειτουργεί σαν ένα παραγωγικό εργαστήρι, όπου όλοι συμμετέχουν στα σχολικά δρώμενα και αναδεικνύουν τις διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς τους. Ένας από τους εσωτερικούς στόχους του Σχολείου μας είναι η αναβάθμιση της εικόνας και το άνοιγμα του Εσπερινού στην κοινότητα και την αγορά εργασίας. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζουμε μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως και εκπρόσωποι άλλων εξωτερικών φορέων. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει ένα πολύ μικρό δείγμα της σχολικής ζωής, με τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές της.

 

  • Γιατί η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι δικαίωμα και αγαθό ανεκτίμητο.
    • Γιατί θα αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και εφόδια για την προσωπική σου ολοκλήρωση και συγκρότηση.
    • Γιατί μπορείς να βελτιώσεις την εργασιακή σου κατάσταση ή και να αναζητήσεις καλύτερες συνθήκες εργασίας και απολαβές με το απολυτήριο του Εσπερινού Λυκείου.
    • Γιατί θα πραγματοποιήσεις ένα όνειρο που, για διάφορους λόγους, διακόπηκε στα εφηβικά χρόνια.
    • Γιατί μπορείς να διεκδικήσεις την εισαγωγή σου σε όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ή να συνεχίσεις, ως απόφοιτος/η Λυκείου, τις σπουδές σου σε σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ, ΑΣΠΑΙΤΕ).

 

Πάρε την απόφαση και κάνε πραγματικότητα την επιθυμία σου για συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών σου! Κάνε την εγγραφή σου για το σχολικό έτος 2023-2024 στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μυτιλήνης.

 

Πληροφορίες για τις εγγραφές από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 καθημερινά από τις 19:00 μ.μ έως τις 21.30 μ.μ. στο τηλέφωνο  2251047524ή με επίσκεψή σου στο σχολείο μας στη διεύθυνση Ερμού 1 Μυτιλήνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ