Τετάρτη 29.11.2023

Ελένη Μακρή, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη Στεφανή “Με γεμίζει εσωτερικά να μπορώ να βοηθάω, να δίνω όλο μου το «είναι» για τον άλλο, για τον τόπο μου “

Έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στο Lesvos Pen  την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη Στεφανή, κυρία Ελένη Μακρή.

Η Ελένη διακρίνεται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη δοτικότητά της και για την προσφορά της στο συνάνθρωπο.

Εμείς τις ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Κυρία Μακρή,

  1. Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον κύριο Στεφανή. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Είναι η κατάλληλη στιγμή που νιώθω και είμαι έτοιμη , με όρεξη να προσφέρω στον τόπο μου και να προσπαθήσω όσο μπορώ να βρω λύσεις στα προβλήματα του νησιού, τα οποία μας ταλανίζουν χρόνια.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που με έκαναν να το αποφασίσω άμεσα, καθώς θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος , που και μπορεί να βοηθήσει τα νησιά μας, αλλά και θα κάνει καλό σε όλα τα επίπεδα.

 

  1. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε δεύτερο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε δεύτερο βαθμό, είναι να μπορεί να λύνει τα προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , που είναι ζωτικής σημασίας. Με τη συνεργασία Περιφέρειας-Κυβέρνησης , μπορούμε να δώσουμε λύσεις στη ζωή των κατοίκων με ισχυρές υποδομές για τα νησιά μας.

 

  1. Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν τον Αλκιβιάδη Στεφανή;

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα είναι ο Περιφερειάρχης που θα βγάλει τα νησιά μας μπροστά, γιατί έχει πρόγραμμα για όλους τους τομείς, έχει όραμα για το μέλλον και μας έχει εμπνεύσει όλους να τον ακολουθήσουμε σε αυτή την κοινή πορεία.

  1. Ελένη Μακρή: Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης της Περιφερειακής ενότητας Λέσβου;

Οι πολίτες της Λέσβου με γνωρίζουν κυρίως με την επαγγελματική μου ιδιότητα. Ήμουν , είμαι και θα είμαι η γιατρός τους. Ποτέ δεν άφησα κανέναν αβοήθητο , τίμησα και τιμώ τον όρκο μου στον Ιπποκράτη.

Με γεμίζει εσωτερικά να μπορώ να βοηθάω, να δίνω όλο μου το «είναι» για τον άλλο, για τον τόπο μου. Μου αρέσει να μπορώ να προσφέρω με τις γνώσεις και την εργατικότητά μου.

Οι φίλοι μου γνωρίζουν ότι δεν θα τους προδώσω , όπως δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι στιγμής.

 

  1. Είσαστε ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο και ειδικά με την παρουσία σας στον κλάδο της υγείας. Πείτε μας λίγα πράγματα για το επάγγελμά σας. Πόσο δύσκολη ήταν η περίοδο του κορονοϊού για εσάς ;

Το να είσαι γιατρός δεν είναι επάγγελμα μόνο: αποτελεί ευλογία και σίγουρα είναι ένας δρόμος με πολλές ανηφόρες και αντίστοιχες στεναχώριες. Όμως όταν μπορείς να προσφέρεις και βλέπεις στα μάτια του κόσμου την ευχαρίστηση και τη ζέση, είσαι μέσα σου ήρεμος ότι έχεις επιτελέσει το καθήκον σου.

Το Νοσοκομείο τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής πολύ καλά, όχι μόνο την περίοδο του Covid.

Κάθε μέρα έχουμε μία πρόκληση, μία μάχη να δώσουμε όλοι μαζί στο Νοσοκομείο με την προοπτική ο ασθενής να έχει γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση , αλλά και να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα του ή να εξηγήσουμε στους συγγενείς του την κατάσταση του ανθρώπου τους.

Όπως σας είπα δεν είναι μόνο το επάγγελμα, είναι το λειτούργημα και το καθήκον που νιώθω απέναντι σε κάθε ασθενή μου. Το ίδιο συναίσθημα κυριαρχεί και στο Νοσοκομείο και όταν ο ασθενής μας κοιτάζει στα μάτια και μας ευχαριστεί είναι κάτι μαγικό που δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι δυνατά συναισθήματα που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε.

  1. Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς: Τί κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας , ποια τα χόμπι σας και τι στοχεύετε στο μέλλον;

Αγαπώ πολύ την οικογένειά μου και πάντα βρίσκω χρόνο να είμαι μαζί τους. Μου αρέσει να πίνω ένα ούζο με τη μητέρα μου στη θάλασσα , να βγαίνω με τα ανίψια μου και τα αδέρφια μου.

Σίγουρα οι φίλοι μου αποτελούν επίσης κομβικό ρόλο για μένα:είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία μετά από μία δύσκολη ημέρα , οπότε με ευχαριστεί μία φιλική κουβέντα ή ένα χαλαρό κρασί νωρίς το βράδυ.

Θέλω να ταξιδεύω σε νέα μέρη και ειδικά όταν βρίσκομαι στην Αθήνα, επιλέγω μία θεατρική παράσταση.

Όσο για τα χόμπι μου, ασχολούμαι με το pilates , όπου μου δίνει μία έντονη στιγμή ευχαρίστησης και εκγύμνασης.

Στον αντίποδα μου αρέσει το καλό φαγητό και εκτιμώ όποιον μαγειρεύει και ο ίδιος καλά.

Στο μέλλον δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στον πολίτη, εθελοντικά να μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις και να διεκδικώ για τον ίδιο.

Θα χαρώ να είμαι ένας από τους 4 υποψηφίους που θα στηρίξετε με τον σταυρό σας , ώστε με τη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και τον Αλκιβιάδη Στεφανή να πάμε τα νησιά στο επίπεδο που τους αξίζουν.

Με ταπεινότητα, με θετική ενέργεια, με αγάπη για τον τόπο και με ένα χαμόγελο για τον καθένα ξεχωριστά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της Ελένης και στο facebook

 

 https://www.facebook.com/eleni.makri.313 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ