Πέμπτη 28.09.2023

Έλληνας επιχειρηματίας από τη Σανγκάη περιγράφει πώς ζει το σκληρό lockdown για τον Covid -«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι»

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε στη Σανγκάη αναφέρθηκε o επιχειρηματίας Γεώργιος Μαρκετάκης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο iefimerida.gr, μένει σε περιοχή που ήταν στο δεύτερο κύμα της καραντίνας και ήταν αρκετά προετοιμασμένοι. Όμως πλέον δεν μπορεί να βγει ούτε από το σπίτι του, γιατί εντοπίστηκε κρούσμα στην πολυκατοικία όπου και διαμένει: «Εμείς ήμασταν στο δεύτερο κύμα της καραντίνας και ήμασταν πιο προετοιμασμένοι. Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε από την πολυκατοίκια μας γιατί χθες είχαμε ένα κρούσμα. Μέχρι χθες βγαίναμε μία μικρή βόλτα μέσα στο συγκρότημα των πολυκατοικιών».

Ο Γεώργιος Μαρκετάκης εξήγησε πως πριν από την καραντίνα είχε φροντίσει να αγοράσει αρκετά τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ. «Στην αρχή ήταν δύσκολη η τροφοδοσία. Στο Pudong ένας φίλος μας με δύο μικρά παιδιά έψαχνε διαδικτυακά για να πάρει φαγητό. Είναι αρκετά δύσκολο. Η κυβέρνηση επενέβη για προσφέρει τρόφιμα. Τώρα γίνονται για ψώνια και όχι φαγητό κάποιες διανομές. Είχαμε αρκετά τρόφιμα και αγοράσαμε πριν την καραντίνα», μας είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ακόμη πως στο συγκρότημα πολυκατοικιών όπου διαμένει υπάρχει ιδιωτική φύλαξη. «Μας έχουν πει πως δεν μπορούμε να βγούμε από τα διαμερίσματά μας», είπε.

Σανγκάη, Γεώργιος Μαρκετάκης
Φωτογραφία: orange-circle.com

Σανγκάη: «Όλα τα γραφεία είναι κλειστά. Δεν κυκλοφορεί κανείς έξω»

Ο Έλληνας επιχειρηματίας δηλώνει πως είναι ψύχραιμος αλλά ότι στην Σανγκάηυπάρχει εκτεταμένος φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Εμείς δεν βγαίνουμε έξω από το συγκρότημα των πολυκατοικιών μας. Αυτό έχει δυσκολίες. Μία μέρα έκανα την ρουτίνα μου και ντύθηκα να πάω στο γραφείο μου. Μετά θυμήθηκα ότι απαγορεύεται. Όλα τα γραφεία είναι κλειστά. Δεν κυκλοφορεί κανείς έξω. Είμαι ψύχραιμος. Χθες διάβαζα ένα άρθρο από έναν γιατρό που ασχολείται με αυτό το θέμα. Το κύριο είναι ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα στους ηλικιωμένους και αρκετοί είναι ανεμβολίαστοι. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ και πολλοί δεν το έχουν κάνει. Υπάρχει φόβος εξάπλωσης» ,τόνισε στο iefimerida.gr o Γεώργιος Μαρκετάκης.

Σανγκάη, Γεώργιος Μαρκετάκης

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ